je li moguce
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 3:39 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
je li moguce
Sto se mog' problema tice, evo bolestan sam nekih 7 dana. Doktori su rekli da je jaka upala grla. Jezik (sa obe strane) kao i grlo, prekriveno je aftama - od kojih ne mogu da pricam, jedem, pa cak i spavam. 5 dana primam penicilin - a nikakvog poboljsanja nema (a hoce da mi pripisu jos). Da li je moguce da sam ja od djevojke prije 10-ak dana, koja je imala neprimjetan zacetak Herpesa na usnama (koji se kasnije prosirio) dobio tako katastrofalnu upalu grla - od koje ne znam kako da se izlijecim. Ima li neko slicnih iskustava ili da zna nesto o ovome? Molim odg. 

-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 25, 2007 2:02 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
"je li moguce"
Ne znam da vas je pregledao lekar opste prakse, ili ste isli i kod spec ORL.Aftozni stomatitis je dijagnoza koja se iskljucivo odnosi na prisustvo "afta", tj ulceroznih belicastih defekata sluznice jezika,obraza,krajnika. cak moze da se nalazi i na resici.Ako su prisutne "samo" afte koje ponekad idu i sa visokom temperaturom, malaksaloscu,bolnim gutanjem, terapija se sastoji u mirovanju, uzimanju B vitamina kao i ostalih multivitaminskih kompleksa,hrana je iskljucivo kasasta,mlaka i U TOM SLUCAJU SE NE ORDINIRAJU TJ.NE DAJU ANTIBIOTICI, jer je rec o virusnoj upali usne duplje.Neka vas opet pogleda lekar i to spec ORL. da bi dg. bila potpuna i tacna.