menierov sindrom

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
lisić
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 23, 2010 2:27 pm

menierov sindrom

Post od lisić »

pozdrav svima,
ja sam nova na forumu uopće, ovo mi je prvi put da bilo šta pišem, ali s obzirom na to da dijelim vašu sudbinu, htjela sam se i ja uključiti. prije desetak godina imala sam jači napadaj vrtoglavice prilikom čega mi je registrirano oštećenje sluha na lijevom uhu. sve je bilo ok do prije 3 godine kada sam mala užasno jak napadaj vrtoglavice s povraćanjem i završila sam na 5 dana u riječkoj bolnici. ustanovljen mi je neuronitis vestibularis ali ovaj puta na desnom uhu. praktički mi je centar za ravnotežu na desnom uhu potpuno otkazao i oporavljala sam se oko 3 mjeseca, hodala držeći se uza zid, nisam vozila, svaki pomak glave je izazivao nestabilnost. tada mi je prilikom mjerenja sluha ustanovljen daljnji gubitak sluha na lijevom uhu. u zadnje 3 godine redovno idem audiologu, obavila sam mag.rez. , eng (stolica koja se pokreće), vestibulometriju itd... i uvijek mi je potvrdjena ista dijagnoza a koja vrijedi i danas i kratko je rezimiram: zamijetan gubitak sluha sa šumom u lijevom uhu - hydrops labiryntha i teška pareza vestibularnog živca u desnom uhu. dosta dugo pijem betaserc a primila sam i 12 injekcija dexametazona koje mi je sada, nakon 6 mjeseci doktor opet prepisao. mislila sam da možda sve to i nije tako kako mi je u rijeci rečeno pa sam išla u italiju po drugo mišljenje, ali nalaz je bio isti a doktori su se čudili kako to da ne čujem na jedno uho a na drugome mi ne funkcionira centar za ravnotežu, pa sam odlučila štedjeti novac i ostati samo na liječenju u rijeci. sada mi je prepisana neslana dijeta i smanjena količina tekućine a ni sama ne znam da li da uzmem tih 12 injekcija dexametasona ili ne jer nisam sigurna da mi pomaže. ima li netko iskustva sa betasercom i inj.dexametasona? hvala na odgovoru
Odgovori