Primetio sam već neko vreme, da pošto je ujutru nos pun dosta isušene sline, pri čišćenju maramica mi bude krvava. Dakle, krv ne curi dok ja gurnem maramicu da iscistim nos, te krvi ostane na samoj maramici.
Istina je da veoma često uveče stavljam meralys kapi za nos jer mi se nos zapuši čim legnem da spavam. Da li postoji neko rešenje za ispravak ovoga i šta treba preduzeti?
Krvava sluzokoža u nosu?
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Krvava sluzokoža u nosu?
Не знам какве су то капи за нос и какве последице остављају. Ја годинама користим Олинт спреј али само пред спавање и то у једну ноздрву, наизменично и немам никаквих проблема: http://*/index.html?stranica=s ... os_zapusen
Иначе слине најчешће настају из упаљених синуса.
Иначе слине најчешће настају из упаљених синуса.
Re: Krvava sluzokoža u nosu?
Olynth i Meralys su jedno te isto (ksilometazolin). Ukoliko ih koristis godinama (kao ja) imas hronicni hipertroficni medikamentozni rinitis, sto ponekad ne ide samo vec uz probleme sa sinusima, devijacija, alergija .... Nosne skoljke su ti uvecane zbog cega i imas problema sa disanjem, a ako su i iritirane eto zasto krv. Kapi za nos deluju tako sto suzavaju krvne sudove pa i same skoljke i onda bolje dises.