Imam 21 godinu.
Ponedeljak, grlo malo boli, kontam onako nesto proce..
Utorak, krajnik desni oteko skoro dotako ovaj levi..
Izmedju ove rezice na sredini sto visi i desnog krajnika, znaci pocetak krajnika desnog do resice ima na jedno mjestu naslage bjelog necega tamo malo skriveno iza ali se vidi jedan deo..Kao zvaka orbit tako neke velicine. To sam gledao na ogledalo i jedva da ima prolaz za grlo..Ne mozes pricati. Krenes nesto da progovoris kao da imas slajma kilu u grlu. Odma ti se povraca i moras u wc kasljati po pola sata i najgore je sto to nece da se iskaslje, valjda ne moze da prodje kroz krajnike sta znam.. Jedva posle 15-20 minuta nekad uspije izaci malo nesto.
Utorak, noc ne mozes spavati, brzo izlazila pljuvacka koju sam morao gutati ili ode iz usta. A ako ne gutam, onda se osusi grlo pa jos gore mogu napravit. Do 6 ujutru nisam mogao spavati. Nisam jeo skoro nista.. Ko bebica pojeo taj dan.
Sreda, sve isto. Nista nisam jeo.. Nisam spavao do 6 ujutru i to kad sam zaspao mozda na 2 sata kao i u utorak.
Cetvrtak, malo bolje po danu.. Lakse se guta ali krajnici i dalje veliki. Odem doktoru na ORL. Kaze, masala veliki. ako se ponovi moram operisati. Dao antibiotike 500mg zinnat svako 12 sati da pijem i probiotik svako 24h.Kaze ako ne bude bolje za 2 dana da dodjem. Danas je drugi dan ali ne rade, tako da moram do ponedeljka cekati. Meni je bolje sto se tice gutanja, malo lakse ide ali krajnici su i dalje ostal isti.Jedva da ima prolaz mali.
Zanima me oce li preci i kolko treba vremena da krenu da se skupljaju ako pijem ove tablete?
A za operaciju, kod nas je kako sam cuo noz i maska za uspavljivanje.. Ne bi operaciju jer citam po internetu da dugo boli po 2-3 sedmice.
Krajnici zacepili grlo
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Maj 06, 2017 4:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 05, 2017 8:50 pm
Re: Krajnici zacepili grlo
Pozdrav,
Danas sam operisao sva 3 krajnika i mnogo boli kad gutas tecnost ali ako podignes glavu gore i onda progutas 50% je manji bol i lako se podnosi jer odmah prodje jer brze prodje tecnost i ne zadrzava se na ranu. Operacija je bila u totalnoj anesteziji i trajala 5 minuta probudili su me posle 45 minuta. Ovako nema bolova nikakvih cak i bez inekcije ali je gutanje problem. Kada sam se probudio tesko sam disao jer je nos bio pun krvom i sekretom i disao sam na usta 2 sata dok sam to sve ocistio i bio sam na infuziji 2 sata posle operacije(infuzija protiv mucnice od anestezije) proslo je 9 sati i sad je sve bolje i bolje sto se tice gutanja.
Danas sam operisao sva 3 krajnika i mnogo boli kad gutas tecnost ali ako podignes glavu gore i onda progutas 50% je manji bol i lako se podnosi jer odmah prodje jer brze prodje tecnost i ne zadrzava se na ranu. Operacija je bila u totalnoj anesteziji i trajala 5 minuta probudili su me posle 45 minuta. Ovako nema bolova nikakvih cak i bez inekcije ali je gutanje problem. Kada sam se probudio tesko sam disao jer je nos bio pun krvom i sekretom i disao sam na usta 2 sata dok sam to sve ocistio i bio sam na infuziji 2 sata posle operacije(infuzija protiv mucnice od anestezije) proslo je 9 sati i sad je sve bolje i bolje sto se tice gutanja.
-
- Novi član
Proslo je nesto manje od 24 casa i sad kad sam ustao uopste nemam bolove, mogu da pijem i da pricam normalno.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Одлично. Још само следећих десетак дана да не једеш ништа вруће нити грубо да не би повредио рану.
-
- Novi član
3. Dan sve je super ali rana pocinje da golica i bas je neprijatno
i izbacujem dosta pljuvacke koja se non stop skuplja u ustima.

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Голицање и свраб значи да рана зараста. Не знам да ли би било добро да испираш грло млаким чајем од жалфије. Можда да провериш у Институту за проучавање лековитог биља Јосиф Панчић.
-
- Novi član
6. Dan nema bolova nesto malo samo kad gutam primetio sam da bela naslaga(korica) vec opada i opalo je 90%, malopre sam poceo da kasljem bas jako i otpao je jedan deo i primetio sam vrlo malo krva u pljuvackoj, veoma veoma malo skoro pa neprimetno i stavio sam led na vrat i sada je proslo. Da li je to normalno?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Када оштетиш рану нормално је да крне крв. Избегавај кашљање и храну која то може да изазове.
-
- Novi član
8. Dan danas je opao zadnji deo fibriskih naslaga malo pecka rana kad pijem tecnost jer nema korice vise.
Slika:https://m.imgur.com/MCfU0tB
Slika:https://m.imgur.com/MCfU0tB