Krajnici - Problem

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
zglgrgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 2:20 pm

Krajnici - Problem

Post od zglgrgd »

ej ljudi,pozdrav. Vec dva-tri dana me je bolelo grlo i sinoc sam otisao do ogledala da vidim da li mi je crveno grlo. Slucajno sam primetio da desni krajnik ima rupicu u sebi i da je u rupici gnojni chepic braonkaste boje.. Izvadio sam ga stapicem za usi,i sada imam u krajniku rupicu koja po nekad gnoji ali ja sprecavam to gnojenje jer ispiram usta svakodnevno sa hidrofenom i zalfijom.. Nikad do sada nisam imao probleme sa glavoboljom,temperaturom,gojavu anginu..sta znam i tako to.. zdrav sam normalno i sve..ni sada me ne boli nista. samo po malo kad gutam.. Pa sam hteo da vas pitam,jel to bas MORA da se operise ili ce to da zaraste i zaceli ? Jer ne bih da se operisem!
p.s:
nemojte da mi pisete: "bolje ti je da se operises" ili "operacija ti je najbolja" .. nego mi kazite ako mozete: jel to moze da zaraste i sta da radim povodom toga.. ako NE MOZE , onda mi preporucite sta da radim..

Hvala.
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

Najbolje bi bilo da za pocetak odes kod doktora specijaliste tacnije otorinolaringologa.Nisi trebao da to mehanicki skidas sa krajnika,stapicem za usi ili bilo kojim drugim predmetom,jer tako mozes da iziritiras sluzokozu toliko da ces na kraju ipak morati da se operises,ako nastavis daa skidas to na taj nacin.To je najstrozije zabranjeno.Doktor bi ti prepisao terapiju na osnovu koje bi otklonio problem na suptilan nacin.

Zelim ti svako dobro. :P :P :P :P :P

P.S.Obavezno i hitno kod lekara..... :D
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
zglgrgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 2:20 pm

Post od zglgrgd »

Da,ali mi nisi rek'o jel moze ova "rupica" da zaraste?

danas vec vidim da mi je bolje i da nema gnoja unutra..
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

Moze to da se regenerise,ali bih ti ja preporucila da ipak odes kod doktora da on to pogleda.Nema tu razloga za uznemirenost.Veoma cesto se desava da gnojne cepove neko skida stapicem za usi.Samo sam htela da ti kazem da to u principu ne bi trebalo da radis,jer moze da ti se izkomplikuje,ali ne mora da znaci da si ovim napravio sebi problem.Ali da bi bio siguran moras kod doktora da te pregleda i on tamo ima instumente na osnovu kojih ce tacno da ti kaze kakvo je stanje i da ti eventualno prepise neku terapiju.

Ajde pa mi javi sta je bilo.......Zelim ti prijatan dan.I bez brige. :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
Odgovori