dr kaze nije mi nista....

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
milica_75
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 08, 2007 1:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

dr kaze nije mi nista....

Post od milica_75 »

stezanje u grlu,koje traje vec tri meseca,uvece malo jace kao da me neko davi....dr opste prakse kaze da mi grlo nije cak ni crveno kao sve ok....cula sam da tako nesto moze da bude na nervnoj bazi...ostavila sam pusenje zbog toga,ista stvar....pocnem ponovo da pusim i desi se da me je nedeljudana popustilo e sad je opet pocelo,jedan dan davi,drugi nista,itd....nikakve druge poteskoce nemam sem tog nekog cudnog osecaja da mi je knedla u grlu... :cry: pomisljala sam na najgore da je rak ali dr kaze da je sve ok kod mene,eto ako neko nesto zna nek javi
teotasa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 21, 2008 11:13 am

Post od teotasa »

Cecca je vec postavila slicno pitanje "objasnjenje pomoc sto pre". Napisala sam joj da se meni to desavalo zbog alergije na prasinu i sada kad znam da mi prasina smeta drugacije je sve. Tako da ako si sve isproveravala i rezultati su u redu a tebi i dalje nije dobro ne verujem da bas na nervnoj bazi mozes da osetis taj bol i stezanje u grlu jer tako su i meni govorili dok nisam trazila da mi urade test. Alergolog mi je objasnila da se nekim ljudima alergija manifestuje osipom na telu a meni se ispoljila na drugaciji nacin. To stezanje u grlu je bilo toliko jako da nekad nocima nisam mogla da spavam pa bi oko 6 h uhvatila panika da mi se desava nesto strasno i jako tesko bi se smirila.... I sve je to jako dugo trajalo. Ne mora da znaci da se to desava i tebi ali ovo je moje iskustvo. Pozdrav
issis
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Sep 15, 2008 1:03 pm

Post od issis »

Iste simptome je imala moja mama nekoliko meseci.Doktorka orl je rekla da nije nista,rekla je da uzme neoangin i antibiotike.Medjutim i dalje je osecala tu knedlu,osecaj gusenja,neprijatnost pri gutanju.Insistirala sam da proveri hormone tiroide:TSH,T3,T4 i antitela,anti TPO..Uradila je i ultrazvuk.Nazalost,bila sam u pravu,dijagnoza je hipotireoza,pije euthyrox,za pocetak 25mg..Osecaj knedle u grlu je i dalje prisutan,potrebno je vreme da se srede hormoni pa ce se sve srediti ali ce lekove piti ceo zivot.Zato draga moja obavezno proveri hormone.Pozz
milica_75
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 08, 2007 1:57 pm

Post od milica_75 »

a jel mozete da mi kazete zbog cega se ti hormoni pokrenu,nesto vise o hormonima,itd...ja sam inace 75 godiste imala sam nekih problema u zivotu pa sam dosta stresno zivela i neki su mi rekli da je i ne upraznjavanje seksa takodje pokretac raznoraznih bolesti a ja sam vec dugo dugo sama
Odgovori