kandida
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Apr 24, 2007 11:54 pm
kandida
našli su mi gljivice u ustima,misle da je kandida ,ali će mi znat reć za 3 tjedna koja je vrsta gljivica,zašto tako dugo čekat???,također pronašli su mi pretragom pljuvačke da imam malo sline u ustima,te da neka jedem bombone i žvakače bez šečera,neki govore da izbjegavam gazirano,mlijeko,slatko,da li je to točno,kakva prehrana je važna,da na dermi našli gljivice,sumnjaju na kandidu,ali da za 2 do 3 tjedna tek mogu reć koja je vrsta,da treba bit još u laboratoriju,nemam pojma zašto,da zatvara mi se u vratu,kao žlijezde,to je netko pitao na vrhu...strah me jer po netu pišu da su takvi simptomi side i hiva,testirao sam se 20 dana nakon što mi je to počelo i nisu našli ništa,nalaz je bio u redu...da li kandijaza može da se prenese na trbuh,crijeva i poremeti stolicu,te napravi problem kod erekcije
Re: kandida
Jeste javlja se kandidijaza kod AIDS-a ali kandidijaza zeluca i ezofagusa a kandidijaza usne duplje i vagine je sasvim cesta i vrlo uspesno se sanira bilo nekim antisepticima bilo antimikoticima.Treba biti u teskoj imunosupresiji pa da se kandida iz usne duplje prosiri dalje.geronimo01 napisao:.strah me jer po netu pišu da su takvi simptomi side i hiva,testirao sam se 20 dana nakon što mi je to počelo i nisu našli ništa,nalaz je bio u redu...da li kandijaza može da se prenese na trbuh,crijeva i poremeti stolicu,te napravi problem kod erekcije
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Apr 24, 2007 11:54 pm
pa što sad da radim u mojem slučaju,grlo bijelo,jezik isto,peče,kisel,gorak okus,sada je to puno manje sa okusomstišće u vratu-grlu,nedostatak sline,kvržice sa unutarnje strane usta,koristio lijekove za ispiranje usta,peklo na izlazu mokraće na spolovilu,pekao trbuh i ispod trbuha,jedno 2 tjedna mekana stolica(ponekad izgleda kao proljev,mislim da je samo jako mekana),onda nemam probavu po 2-3 dana,to je kod mene normalno jer sam i prije imao problem sa neredovitomstolicom,ali sad je sigurno neki uzrok za mekanu,problemi su bili i sa erekcijom,popravili se djelomično,sad je nešto bolje(još uvijek nema jutarnjih),imao u 2.mj jedno par dana temperaturu oko 37-37,2,više nemam,ponekad svrbi na stražnjici,također imao problema sa time prije 2 god,mislim na svrab,pa se povuće i opet nastane-pomažem se kremom
jedino našli streptococu agilatic u brisu uretre,te na brisu jezika neke gljivice,ali mogu mi reć koje za par tjedana jer mora odstojati u laboratoriju,našli mi kod oralnog patologa nedostatak sline-xerostomija,sumnjaju na kandidu
nalazi svi u redu,postoji li mogučnost da je to sa trbuhom i spolovilom isto kandida i da mi to radi probleme,te da li mogu isključiti da je hiv i sl pošto je nalaz negativan
jedino našli streptococu agilatic u brisu uretre,te na brisu jezika neke gljivice,ali mogu mi reć koje za par tjedana jer mora odstojati u laboratoriju,našli mi kod oralnog patologa nedostatak sline-xerostomija,sumnjaju na kandidu
nalazi svi u redu,postoji li mogučnost da je to sa trbuhom i spolovilom isto kandida i da mi to radi probleme,te da li mogu isključiti da je hiv i sl pošto je nalaz negativan
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
vec duze vremena mi nesto gmize u grlu,kad pokusam da progutam,kao neka sluz,koja se nemoze progutati..
izvadim bris,kazu candida
trazila po internetu,znam ne smije se slatko jesti,hleb,pivski kvasac,gazirano i sve uostalom sto goji
koristila kapi candisept(60 na dan),chaj iz biljne apoteke protiv kandide,neke kapsule,crne, od uglja,pa neke tablete(7kom u kutiji na d ....se zovu) nista ne pomaze
ponovo vadim bris,kaze candida u velikom broju(vjerovatno je imam godinama a nisam ni znala)
mislim da sam je zaradila,pijuci cesto jake kapsule protiv prehlade
inace pojacao mi se apetit,gojim se,a potreba za slatkisima je ogromna posebno u popodnevnim casovima poslije rucka...
da li je neko imao slicnih problema i da li ih se rijesio?
izvadim bris,kazu candida
trazila po internetu,znam ne smije se slatko jesti,hleb,pivski kvasac,gazirano i sve uostalom sto goji
koristila kapi candisept(60 na dan),chaj iz biljne apoteke protiv kandide,neke kapsule,crne, od uglja,pa neke tablete(7kom u kutiji na d ....se zovu) nista ne pomaze
ponovo vadim bris,kaze candida u velikom broju(vjerovatno je imam godinama a nisam ni znala)
mislim da sam je zaradila,pijuci cesto jake kapsule protiv prehlade
inace pojacao mi se apetit,gojim se,a potreba za slatkisima je ogromna posebno u popodnevnim casovima poslije rucka...
da li je neko imao slicnih problema i da li ih se rijesio?