Kamen u pljuvacnoj zlezdi

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
kristinakristy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 08, 2015 3:25 pm

Kamen u pljuvacnoj zlezdi

Post od kristinakristy »

Molim vas za pomoc, vec mesecima se mucim sa otokom pljuvacne zlezde. Vec treci put mi se u izvodnom kanalu pojavljuje kamen koji izbacujem a pre nekoliko dana sam uradila novi ultrazvuk i sada imam dva kamena velicine 3mm. Zanima me koji je najbolji nacin da se resim toga jer se stalno stvara novi, budem mirna nedelju dana i onda opet. Maksilofacijalni hirurg mi je rekao da to nema veze sa zubom a problem je poceo bas kada sam izvadila zivac u donjoj petici ispod koje mi otice zlezda. Ne znam sta da radim, on je prilicno nezainteresovan jer kamen izbacujem, ali ja ne mogu da budem mirna i ne znam da li da to operisem ili da odem na stomatoloski fakultet da mi otvore zub. Zub je zdrav ali me i dalje povremeno zaboli iako je zivac izvadjen. Hvala unapred
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Kamen u pljuvacnoj zlezdi

Post od aaaca »

Треба да обратиш пажњу на исхрану и да пијеш много више Пролом воде да ти се камење не би стварало.
Sandra96
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 18, 2018 4:37 pm

Post od Sandra96 »

Zdravo, vidim da pisete o pljuvacnim zlezdama. Meni se desilo kada sam krenula da zagrizem kolac da me strecne ispod jezika kao ubod neki i odjednom mi je nateklo nesto na vratu malo iznad krajnika, oteklina nije bolna. Polako se povlaci. Desilo mi se jednom isti taj bol pri zagrizaju ali mi nista nije oteklo. Ako neko zna sta je molim vas da mi odgovorite. Hvala
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Можда те баш заболела пљувачна жлезда, ко ће га знати.
Odgovori