jednostrano zujanje u uhu

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
drVelinov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 09, 2006 11:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

jednostrano zujanje u uhu

Post od drVelinov »

Pocelo je otprilike pre mesec ipo dana, najpre kratkotrajnim "prozujavanjem " u vecernjim casovima, a kako je vreme odmicalo zujanje je postajalo ucestalije, da bi u zadnjih mesec dana zujanje postalo konstantno.
Pojacava se na sum vode i pri izlasku na ulicu ( buka ).
Audiogram je pokazao malo senzoneurijalno ostecenje ( 25 dB na 4 KHz ) na levom uhu, koje i zuji.
Najpre sam od terapije dobio diazepam i bevipleks. Posto to nije nista pomoglo, dobio sam pronizon ( 20 mgx1 ), vitaminsku terapiju i kapi za nos. Medjutim, ni to nije dovelo do poboljsanja, prepisan mi je antihistaminik ( betaserc 3x1 ). ORL specijalista mi je rekao da imam katar tube ( mada nemam nijedan simptom osim zujanja! ).
Pijem i Ginko caj...Postajem ocajan. :D
Da li ste imali iskustva u lecenju ovog problema i da li znate gde mogu da nabavim tinitus masker, posto mi izgleda nista drugo ne preostaje ?
Unapred zahvalan.
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 3:09 pm

Post od tunks »

Da se ne ponavljamo ovde prelistaj malo teme tinitus i zujanje u usima imaju tamo postovi u pitanja i odgovori
Odgovori