jako me boli grlo a ne smem antibiotike

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
misty
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 5:28 pm

jako me boli grlo a ne smem antibiotike

Post od misty »

Imam Candidu, ne preporucuju mi antibiotike, a grlo me otkida, crveno je i boli, lekar mi je rekao da ispiram sa zalfijom i da uzmem Strepsils pastile da sisam. I tako ja par dana a ono svaki dan sve vise boli, sta da radim
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Re: jako me boli grlo a ne smem antibiotike

Post od dolce-vita »

Neoangin, je dobar, ja sam imala taj problem u trudnoci, antibiotik nisam htela, a grlo boli sacuvaj Boze, heksoral je dobar isto za ispiranje,Borite se, komovica na grlo :D mada, meni posto je bilo krenulo na pluca, morala sam palitrex na karju da pijem :-?
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
misty
Aktivan član
Aktivan član

Post od misty »

probacu Heksoral, a neoangin sam sisala i jos uvek nista
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Ako znas da imas Candidu, verovatno su ti radili bris grla u kome nisu izolovane bakterije pa te grlo verovatno boli zbog virusne infekcije, zbog toga ne treba da pijes antibiotike jer ti nece pomoci. Uzmi nesto da lecis tu candidu u grlu, a sto se bola tice Tantum verde je dobar, tabletice kao bombone, za sisanje.
misty
Aktivan član
Aktivan član

Post od misty »

Da radjen mi je bris grla, nema bakterija, Candidu imam u crevima, ali sada je sve u redu, grlo je prestalo da me boli, koristila sam ( naravno ne napamet ) Daktanol gel i time mazala jezik, kao mala beba, ispirala sam Heksoralom. Grlo je proslo, ostaje mi dosadna candida i jos gora dijeta
Odgovori