Izraslina na jeziku
Izraslina na jeziku
Postovani, prije mjesec dana mi se na sredini jezika pojavila manja bijela izraslina, koja se vremenom povecavala, i trenutno je oko 10mm, u obliku pecurke, glatka na dodir i malo svjetlija u odnosu na sam jezik, bezbolna... Da napomenem u 9. sam mjesecu trudnoce, bila sam kod stomatologa, koji je rekao da je to najvjerovatnije nedostatak nekog vitamina i preporucio mi da to ispiram zalfijom... ali evo vec 7 dan nema nikakvih promjena... Jako sam zabrinuta, cesto se u toku jela povrijedim, pa tada dolazi do manjeg krvarenja iz te izrasline.. Molim Vas da mi odgovorite znate li sta je u pitanju, i da li je moguce da je to samo zbog nedostatka nekih vitamina??? Moram li bas sada pred porodjaj ici doktoru na preglede, ili to mogu pokusati izlijeciti na neki nacin??? Unaprijed hvala...!!!
Re: Izraslina na jeziku
Mozda ce glupo da zvuci... ali... ovde ima jako pametnih ljudi, zasto ti to nebi slikala i postavila da se lepo vidi sta je. Meni je na pamet palo da nisu kondilomi. Mada nemora da znaci, mozda je neka inficirana ranica ako si se ujela.
Ima dosta toga, najbolje je da slikas. Ali zalfija svakako ne skodi
Ima dosta toga, najbolje je da slikas. Ali zalfija svakako ne skodi

Re: Izraslina na jeziku
Hvala ti na odgovoru, mnogo mi znaci...
Malo sam istrazivala o kondilomima, moguce je da se radi o tome, medjutim vidim da se prenose u usnu duplju putem oralnog sexualnog odnosa, a ja u toku trudnoce nisam imala takve odnose... Kako su onda dospjeli tu gdje jesu??? U slucaju da su u pitanju kondilomi, da li znate mogu li se lijeciti u kucnoj varijanti, ili se moraju spaljivati ili cak odstranjivati hirurskim putem???
Malo sam istrazivala o kondilomima, moguce je da se radi o tome, medjutim vidim da se prenose u usnu duplju putem oralnog sexualnog odnosa, a ja u toku trudnoce nisam imala takve odnose... Kako su onda dospjeli tu gdje jesu??? U slucaju da su u pitanju kondilomi, da li znate mogu li se lijeciti u kucnoj varijanti, ili se moraju spaljivati ili cak odstranjivati hirurskim putem???