Hronican problem !
Hronican problem !
Meni je od kako znam za sebe zapusena jedna nozdrava..(nekad leva nekad desna strana nosa..)..Ja disem sasvim normalno ali ona je zapusena i kad se malo prehladim ona se nekako aktivira ,uspali i nos pocne da curi i teze disem , a nemam krajnike izvadio sam ih kad sam bio mali sva 3 krajnika jer sam se tokom noci gusio , bili su puni gnojem..Sad kad se prehladim nos mi curi , zapusena je svakako jedna nozdrava i obicno dobijem upalu glasnih zica ne mogu da pricam 1 nedelju i prodje sa lekovima..retko na pluca bronchitis..Doktori su rekli kao hronican sinusitis i leka nema..Kad bi otiso sad bi mi rekli Operil kapke za nos , inhalaciju itd. , ali mi sve to kratkotrajno..Imam kuci inhalator , ono na dnu kad stavis caj kamilice i nekoliko kapki Mentol i uzdises tu paru i nos je kao nov .. ali prodje neko vreme i opet zapusen nos..Imam i onu infracrvenu lampu , sto zraci toplotu i zastitu za oci da ti ne osteti vid kad si ispred nje..30 min je terapija tako sedis ispred nje ona te zraci , greje na nivou sinusa iznad nosa malo na dnu cela i to je to..Ali sve mi to ne pomaze da mi bude nos uvek otvoren i nezapusen..Kad mi je glava prema podu nekad kad se sagnem za nesto osetim bol u predelu cela t.j. kod obrva kao da su sinusi puni sekretom tu , a ne osecam bol ispod ociju kao sto su me neki pitali ..Primetio sam jednu cudnu stvar malo pre , da kad se penjem na 2 sprat po stepenicama meni nos funkcionise normalno , nije zapusen i disim punom snagom..u taj polozaj.. Imal neko ideju sta da se radi ?!
Hvala unapred.