Grlobolja - pomagajte hitno!!!

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
xmanax
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 11:23 pm

Grlobolja - pomagajte hitno!!!

Post od xmanax »

Pozdrav svima, izgleda da je vise u pitanju strah nego sto je ozbiljno, ali ovakbih tegoba nikada nisam imao...
Da krenem dakle.

Od pre tri-pet dana pocelo je da me boli grlo, ali ne u predelu oko krajnika vec ispod donje vilice i sve do kraja vrata, a sada je bol sve jaci i jaci, kao da me neko davi rukama. Temperaturu nemam, kao da malo teze disem (mada vise mi se cini, mozda od straha mi deluje tako), ali gutanje je izuzetno tesko. Danas su mi doktori dali Deksazon u vidu injekcija, sprej i neke kapi za nos i amoksicilin, ali sada kao da me boli vise nego juce. Doktorka je rekla da su disajni putevi dobri, ali da je grlo od resice pa nadole crveno.

Stvarno ne znam sta da radim, a bol je nepodnosljiva i malo sam uplasen! Ako je neko ima slicnih iskustava ili zna o cemu se radi, pomagajte!!!
xmanax
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 11:23 pm

Post od xmanax »

Danas je jos gore, nista ne prolazi, grlo jos jace steze, pocinje glava da me boli, zeludac... Citajuci postove sumnjam na mononukleozu, pomagajte... ne znam sta da radim.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Ako vam se stanej pogorshava otidjite u urgentni centar da vas pregledaju, urade briseve i daju terapiju. Nece vam pomoci internet.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori