Pozdrav!
Vec neko vreme imam problema sa sinusima (to je, naravno, po mojoj slobodnoj proceni) - vrsljajuci po netu, pretpostavljam da su frontalni: glavobolje iznad ociju, ka slepoocnicama; slivanje sluzi u grlo, osecaj pritiska....
Posto me od jutros uzasno boli glava iznad levog oka, i osecam stalno slivanje sluzi, a MORAM danas biti na poslu, potrebno mi je neko "instant" resenje za glavobolju. A veceras, kada dodjem kuci, sledi mi ispiranje rastvorom morske soli, grejanje oblozima od morske soli itd.
Na koji nacin se vrsi ispiranje sinusa? I da li se koristi neka specijalna morska so?
Naravno, ici cu kod lekara vec koliko sutra - ovo je vec ozbiljno...
Hvala!
Glavobolja izazvana sinusima
Nos se moze ispirati fizioloskim rastvorom,1 ili 2 puta dnevno.Moze i rastvorom morske soli ali je ovo prakticnije i meni je prijatnije.Morska so mi previse iritira sluzokozu.Najbolje je da je zagrejan na sobnoj temperaturi tako da blago ohladi sluzokozu(jer temperaturna razlika nije velika) i tako smiri upalu.Obavezno to proveri kod lekara.A glava te verovatno boli od sinusa s obzirm na mesto bola. 

-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 25, 2007 2:02 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Glavobolje izazvane sinusima
Najcesce kod hronicnih upala sinusa uy pridruzenu infekciju, imunoloski pad, nepovoljne atmosferske prilike ide i nesnosna glavobolja.U samom pocetku ako nrma kontraindikacija za upotrebu leka koristi se Defrinol(kombinacija ibuprofena i pseudoefedrina)4x2tbl uz Beviplex 2x1drag.Ako je sekrecija iy nosa obojena i izrazena, slivanje niz zdrelo iritirajuce,kasalj uporan, uvodi se antibiotik.Uz ab terapiju, koriste se idodatni lekovi koje mora da odredi samo ORL spec.Radi se obavezno i RTG PNS. Sama toaleta nosa se obavlja stalno kod glavobolja sinusnog porekla, samo uvece pred spavanje, pomocu rasvora morske soli(jedna ravna supena kasika morske soli u jedan litar prokuvane mlake vode),.