Zanimaju me iskustva osoba koje imaju cistu.Ja imam sledecu dijagnozu:
Levi maksilarni sinus nehomogeno yasencen.U desnom maksilarnom sinusu pri bazi vidljiva homogena jasno ogranicena senka sa konveksitetom pt krajnijalno i odgovara mukokeli,velicine 2 cm.
Zanima me misljenje strucnjaka:koliko traje operacija,na koji nacin se izvrsava,ostaju li oziljci?
CISTE
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Operacija traje manje od sat vremena, sinusu se pristupa otvaranjem otvora dletom iznad desni (ispod usne gore), naravno da nema oziljaka spolja, a ni oziljak od usivana desni se posle par meseci ne oseca pod jezikom.
Ako nemate slabo srce
i ako hocete da vidite kako izgleda kad se napravi otvor za ulaz u sinus, slike sa operacije sinusa su na ovoj adresi:
http://www.ghorayeb.com/CaldwellLuc.html
Pozdrav!
Ako nemate slabo srce

http://www.ghorayeb.com/CaldwellLuc.html
Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 23, 2007 7:13 pm
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Pahuljice,
Ovo izgleda strasno, ali se to odmah zatvori, usije se i ne primecuje se, a dok se operise, vi set u opstoj anesteziji... Postoji endoskopska operacija sinusa, kazu da je sve vise primenjivana napolju, ali ja ne znam da se ona radi kod nas, u mom gradu se ne radi...
Pozdrav i, ako jednog dana upisete medicinu, srecno i puno uspeha!
Ovo izgleda strasno, ali se to odmah zatvori, usije se i ne primecuje se, a dok se operise, vi set u opstoj anesteziji... Postoji endoskopska operacija sinusa, kazu da je sve vise primenjivana napolju, ali ja ne znam da se ona radi kod nas, u mom gradu se ne radi...
Pozdrav i, ako jednog dana upisete medicinu, srecno i puno uspeha!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 23, 2007 7:13 pm