Pre 17 dana, prilikom ronjenja je došlo do ponovljenog pucanja bubne opne. Prethodni put je pukla pre 8 godina, od udarca. Specijalista mi je rekao da je perforacija ogromna i da će ostati, tj. da neće moći da zaraste, ali da to nije preveliki problem, a ako bude, operativno se "zakrpi". Trenutno me to ne muči mnogo, veći problem mi je to što mi još uvek curi iz uveta. Preko dana ne, nego noću, tačnije pred zoru. Nekad skoro da prestane, a nekad je prilično obilno. Npr. jedno jutro je bilo suvo, sutradan obilno, sa ostacima stare krvi, naredni dan ništa, jutros malo, tamno žute boje, retke konzistencije. Kad ima sekrecije, čini mi se kao da sam malo van ravnoteže, ali pošto sam ja od onih "isprepadanih", moguće je da je to subjektivan osećaj. Kad mi je pukla bubna opna, potpuno sam izgubila ravnotežu i orijentaciju. Nemam bolove, samo povremeno osećam blago zatezanje. Prvih dana sam pila Panklav i Himoral forte, a posle Defrinol i neke kapi za nos pravljene u apoteci.
Molim Vas da mi kažete šta bih trebala dalje da preduzmem, pošto lekar u mojoj ambulanti nema vremena da se posveti pacijentu onoliko koliko bi trebalo, na žalost, gužva je neverovatna. Kad uspem da saniram trenutne probleme, kako da se organizujem ako perforacija ne zaraste, na šta treba da obratim pažnju, šta nikako ne smem raditi, da ne bih sebi komplikovala život. Znam da sam postavila mnogo pitanja, ali Vas molim da mi odgovorite, jer nisam uspela da nađem odgovore na drugim mestima.
Najlepše se zahvaljujem.
bubna opna
Re: bubna opna
Jos od mladosti imam perforaciju bubne opne, izgubio sam 60%sluha. Kod pregleda doktor mi je savetovao da stavljam kapi u uho "dexametazon-neomicin". Dali je to ispravno?