Imam sledeci problem - na zagrizaj me jako boli zub, gornja sestica ili petica. Bol je onako sevajuca, i samo na pun zagrizaj. Vise ne jedem na tu stranu. Traje sigurno vec mesec dana, cekala sam ovoliko da bi mi se sanirala prehlada.
Na snimku je sve u redu, oba zuba imaju skorije radjene plombe koje lepo nalezu i nikom nista nije jasno. Na kuckanja zubi ne bole, zivci su zivi. U igri je eventualno mehanicki nadrazaj vecom plombom ili sinusi.
Sve je pocelo u periodu kada su me jako svrbele usi i bio mi zapusen nos. To se tokom dve nedelje dobrim delom smirilo, ali mozda ide u prilog mogucnosti da je bol u zubu od sinusa. Meni se ne otvaraju ta dva zuba. Nudili su mi i antibiotike, ali ja ih ne bih napamet, pre mesec dana sam ih uzimala zbog eserihije. Bris nosa je u akutnoj fazi prehlade bio dobar.
Imam i magnetnu rezonancu glave od pre pola godine, gde se vidi cista na sinusu, za koju je radiolog rekao da ne istrazujem ako nemam tegobe. Sliva mi se is sinusa, ali nista spektakularno i sada me povremeno svrbe ili sevnu usi.
Zanima me u kom pravcu uopste da razmisljam da bih resila ovo oko zuba. Da li ima svrhe snimati sinuse, ako se vide na magnetu od pre pola godine? Da li skidanje plombe moze da nesto nasteti, ako su ipak sinusi u pitanju?