Bol u grlu duze vreme

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
JoMan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 6:53 pm

Bol u grlu duze vreme

Post od JoMan »

Imam bol u grlu vec 3-4 meseca.
Nisam promukao.
Bris 2x cist.
Krv i urin ok.
Problema sa varenjem, zelucem, stolicom, kiselinom itd. nemam.
Zubi zdravi.
ORL spec (bio sam 2x) kaze sledece:
Otoskopski: h61.2 1 sin
Rhinoskopski: j31.2
Rhinitis vasomotoria at rhinitis allergica j30.

Prepisan mi je hidrogen 3% i kantarion za usi, neodexicin i aquagreen za nos, salvi orbilete ujutru i daktanol gel uvece.
Sve ovo vec 20 dana ne donosi nikakva poboljsanja.

Najveci je problem sto nema pravila. Nekada me boli ujutru, nekada uvece, nekada popodne. Nekada na poslu, nekada kod kuce. Nekada posle price (ovo je uglavnom pravilo), ali cesto i kada cutim citav dan. Probao sam i sa svim mogucim narodnim lekovima (beli luk, zalfija, drugi cajevi, rakijane obloge itd.). ORL je rekao da mi je grlo crveno kao da radim u rudniku!

Planiram uskoro da odem kod drugog ORL-a za svaki slucaj, i da uradim alergo testove (to nikada nisam radio). Mada mislim da ovaj ORL kod kojeg sam bio sjajan.

Nikada ranije nisam imao ovakve probleme. Pocinje vec da utice na normalan zivot prilicno (sedenje bilo u kakvom kaficu, komunikacija sa drugima itd. sigurno vodi bolu i onda sve to izbegavam u sirokom luku u poslednje vreme).

Ima li neko ideju sta bi to moglo da bude?
Odgovori