Afte?
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 17, 2006 10:33 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
uh...ja se patim sa ovom kandidom vec messecima i gotovo sam iznemogao,sveo sam ishranu na minimum (secer,kiselo,alkohol,mleko i m.proizvode,sokove i bukvalno sve proizvode sa secerom nisam okusio 3 meseca),koristio sam i sodu,zalfiju,kantarion,mikoseb,nistatin,daktanol,gencijanu violet kapi,albotil koncentrovani rastvor,hidrogen....i kako god koju terapiju pocnem,bude mi bolje nekoliko dana,simptomi se smanjuju,medjutim dolazi do blage stagnacije i do ponovnog vracanja istog intenziteta simptoma sto me totalno obeshrabruje...
takodje sam primetio da i devojka ima simptome(peckanje jezika),iako mi zubar kaze da mozemo da se ljubimo,lekar kaze da ne smemo...
sad verovatno imam i na polnom organu,citao sam na nekim forumima da su simptomi podkozni pristici koji se mogu i iscediti(sto ja i imam),a cini mi se da sam primetio kod devojke isto to,tako da me plase sve te price o slobodnim odnosima....koliko god njen organizam bio jak...
takodje sam primetio da i devojka ima simptome(peckanje jezika),iako mi zubar kaze da mozemo da se ljubimo,lekar kaze da ne smemo...
sad verovatno imam i na polnom organu,citao sam na nekim forumima da su simptomi podkozni pristici koji se mogu i iscediti(sto ja i imam),a cini mi se da sam primetio kod devojke isto to,tako da me plase sve te price o slobodnim odnosima....koliko god njen organizam bio jak...
zivela medicina
Imam jedno pitanje za vas,boli me,steze u predelu vrata,krajnika i osecam u vilici bol,imao sam blagu temperaturu ali ona je spala i neprijatan miris iz usta...Vec 2,3dana pijem lek runac,septolete,fervex...ali nista,ujutru kada se probudim dobro mi je i kada ustanem posle pola sata zaboli ili stegne,sta li je to???Hvala unapred
- drdusan
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 9:44 pm
- Kontakt:
Re: Afte?
Da razbijem zablude:
postoji vise podtipova gljivice iz roda Candida.
Izazivac oralne i genitalne kandide nije isti te oralnim sexom se ne mogu preneti.
Znaci vi sa oralnom kandidijazom slobodno upraznjavajte sex.
A mozete i da se ljubite, oralnu kandidijazu ne mozete preneti svom partneru.
Genitalna Candida se prenosi - sa polnog organa na polni organ.
Dalje,
to sa trljanjem jezika, ma ljudi niko se od oralne kandidijaze nije izlecio cetkicom.
Za ovu bolest se daju lekovi koji se koriste u usnoj dulji, kao sto su Daktanol i Nystatin
Manite se trljanja cetkicom, na taj nacin cete ostetiti sluznicu, te ce lokalni imunitet oslabiti, a gljivice se namnoziti. Uzmite sodu bikarbonu (jedna kesica u casu vode) i muckajte po ustima sto cesce. Na taj nacin smanjujete pH u ustima (postaje alkalniji), a ta sredina ne pogoduje razmnozavanju gljivica.
I jos nesto:
dijagnoza Oralne kandidijaze se ne postavlja brisem, vec pregledom kod doktora.
To sto na svoju ruku odete do laboratorije i izadjete sa papirom na kome pise Candida, to ne znaci da imate oralnu kandidijazu i da morate da se lecite ili jezik trljate cetkicom. Candida je normalan stanovnik nase koze i sluzokoze.
postoji vise podtipova gljivice iz roda Candida.
Izazivac oralne i genitalne kandide nije isti te oralnim sexom se ne mogu preneti.
Znaci vi sa oralnom kandidijazom slobodno upraznjavajte sex.
A mozete i da se ljubite, oralnu kandidijazu ne mozete preneti svom partneru.
Genitalna Candida se prenosi - sa polnog organa na polni organ.
Dalje,
to sa trljanjem jezika, ma ljudi niko se od oralne kandidijaze nije izlecio cetkicom.
Za ovu bolest se daju lekovi koji se koriste u usnoj dulji, kao sto su Daktanol i Nystatin
Manite se trljanja cetkicom, na taj nacin cete ostetiti sluznicu, te ce lokalni imunitet oslabiti, a gljivice se namnoziti. Uzmite sodu bikarbonu (jedna kesica u casu vode) i muckajte po ustima sto cesce. Na taj nacin smanjujete pH u ustima (postaje alkalniji), a ta sredina ne pogoduje razmnozavanju gljivica.
I jos nesto:
dijagnoza Oralne kandidijaze se ne postavlja brisem, vec pregledom kod doktora.
To sto na svoju ruku odete do laboratorije i izadjete sa papirom na kome pise Candida, to ne znaci da imate oralnu kandidijazu i da morate da se lecite ili jezik trljate cetkicom. Candida je normalan stanovnik nase koze i sluzokoze.
Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs