Zglobovi i kosti sake
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Zglobovi i kosti sake
Imam 28 godina;pre otprilike mesec dana poceli su me boleti zglobovi i kosti u sakama.Bol osecam ujutro,kada ustanem,i on u toku dana,kada razradim sake,nestane.Ponekad samo u toku dana,osetim na momenat,bol u nekom zglobu,koji nije jak i brzo prodje.Inace,bol ni ujutru nije strasan,ne smeta mi pri pokretima ili u radu.Nije ni istog inteziteta svako jutro,nekada je slabiji,nekada jaci.Ranije nisam imala takvih problema.Nisam se bavila sportom,niti teskim fizickim radom.Zanima me sta bi to moglo biti i jeli neophodno da se hitno javim kod lekara,jer nisam u svom gradu i necu biti jos neko vreme,a ovde bih morala da platim pregled?Hvala unapred!Pozdrav!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Bez osnovnih laboratorijskih analiza i RTG snimaka tesko da moze iko ista vishe da Vam kaze, jer bi to bilo puko nagadjanje. Niste naveli da li ste primetili neko crvenilo iznad zglobova koji Vas bole, kao i da li su uvek isti zglobovi bolni ili se bol premesta?
Sa druge strane mislim da nema razloga za neku zurbu, tako da nije potrebno hitno da posetite lekara. Naravno, sve zavisi koje je to jos vreme koje necete biti u svom gradu?
Sa druge strane mislim da nema razloga za neku zurbu, tako da nije potrebno hitno da posetite lekara. Naravno, sve zavisi koje je to jos vreme koje necete biti u svom gradu?
Prvo da se zahvalim za tako brz odgovor!Iskreno iznenadjena sam,i naravno-prijatno!Crvenila na zglobovima nema;a sto se tica bola-situacija je sledeca:ujutro kao da osecam manju neprijatnost u svim zglobovima,narocito srednjim zglobovima prstiju;a bol je stalno u istim zglobovima i to:na prelazu sake na ruku-na tom zglobu,obe ruke(gde se pri okretanju sake u krug vec godinama cuje pucketanje),donji zglob srednjeg prsta i palca leve ruke,kao i malog prsta obe ruke.Jos jednom da pomenem da bol nestaje posle pola sata-sat,u zavisnosti od aktivnosti.
A,sto se tice odlaska u moj grad,nije planiran bar jos dva meseca,ali ako ne treba toliko cekati,bolje da ovde i platim pregled?Sta vi mislite?
A,sto se tice odlaska u moj grad,nije planiran bar jos dva meseca,ali ako ne treba toliko cekati,bolje da ovde i platim pregled?Sta vi mislite?
-
- Aktivan član
- Kontakt:
Pa evo ovako, nisam siguran tacno o cemu bi se tu radilo, jer Vas nisam video, niti pregledao, a suludo je bilo kakve dijagnoze davati bez potpunog pregleda pacijenta. Iz ovoga sto Vi navodite i sto kniige kazu, rekao bih da se radi o reumatoidnom artritisu. Ali sa 28 godina, pa to je skoro nemoguce.
2 meseca to moze da ceka, nece nista da se desi. Ako se ipak desi nesto nepredvidjeno, ili nesto akutno bukne svakako cete sami odmah otici lekaru.
Za neku prvu pomoc, savetovao bih Vam vezbice za te zglobove, znachi sto vishe da radite sa njima, potom, ujutro da ih drzite u mlakoj do toploj slanoj vodi jedno 20 minuta i da ih lagano razgibavate. Takodje tokom dana mozete ovo jos koji put da ponovite.
Kasnije kada budete isli kod lekara, preporucujem da se PRVO uradi RTG snimak, i neka osnovna laboratorija, ali o tome cemo kad se odlucite ici. Javite se ovde, pa cemo zajedno da prodiskutujemo o tome sta Vam je ciniti.
Sve najbolje.
2 meseca to moze da ceka, nece nista da se desi. Ako se ipak desi nesto nepredvidjeno, ili nesto akutno bukne svakako cete sami odmah otici lekaru.
Za neku prvu pomoc, savetovao bih Vam vezbice za te zglobove, znachi sto vishe da radite sa njima, potom, ujutro da ih drzite u mlakoj do toploj slanoj vodi jedno 20 minuta i da ih lagano razgibavate. Takodje tokom dana mozete ovo jos koji put da ponovite.
Kasnije kada budete isli kod lekara, preporucujem da se PRVO uradi RTG snimak, i neka osnovna laboratorija, ali o tome cemo kad se odlucite ici. Javite se ovde, pa cemo zajedno da prodiskutujemo o tome sta Vam je ciniti.
Sve najbolje.
-
- Aktivan član
- Kontakt:
Pa evo ovako, nisam siguran tacno o cemu bi se tu radilo, jer Vas nisam video, niti pregledao, a suludo je bilo kakve dijagnoze davati bez potpunog pregleda pacijenta. Iz ovoga sto Vi navodite i sto kniige kazu, rekao bih da se radi o reumatoidnom artritisu. Ali sa 28 godina, pa to je skoro nemoguce.
Sve najbolje.
Sve najbolje.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 22, 2008 3:29 pm
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Moguce je naravno, i deca mogu imati artritis i artritichne promene, sve to zavisi od genetskih predispozicija, zivotnih navika, gojaznosti, kolichine fizichke aktivnosti, ishrane...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.