Zategnuta i kraca tetiva

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
bubili27
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2010 8:16 pm

Zategnuta i kraca tetiva

Post od bubili27 »

Posle operacijje skocnog zgloba mislim to osecam da mi je ostala kraca tetiva na peti,veliki bol u listi(kao da mi je misic zgrcen)i ogranicenost pri spustanju(jer mi zateze tetiva)
Sta da radim kako da povratim to u normalu?Znam decka koji je operisao isto sto i ja,on se ves vratio i igra kosarku normalno,nema posledica nikakvih.
A ja,pored bola u zglobu,listu,kracoj tetivi.bol u ledjima,kicmi-osecam se grozno i bespomocno. :oops:
Moze li neko da mi kaze koje vezbe sama da radim i ojacam misic,jer fizioterapeut kod kod idem ocigledno nije bas dobar :cry: pa je napravio propuste.Ovo mi je 3 fizioterapeut,videcui sta ce on da uradi.
Bolovi su uzasni i plasim se :cry:
Bas mi treba neki savet...hvala na razumevanju
bubili27
Novi član
Novi član

Re: Zategnuta i kraca tetiva

Post od bubili27 »

Mislim da su mi ledjni misici isto oslabili-kako njih da ojacam?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Koja operacija je bila u pitanju i zasto je radjena?
Kada?
Gde? Prepishite sa otpusne liste dijagnosu i sta je radjeno!

Koliko ste bili u imobilizaciji i kakvoj? Gips ili spoljasnje osteofiksacije?

Od kada ste na rehabilitaciji?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
bubili27
Novi član
Novi član

Post od bubili27 »

-2008 god .operisala sam skocni zglob (polomila nogu u skocnom zglobu,imala 2 plocice i 8 srafofa,operisamo i sa unutrasnje i sa spoljanje strane),desnu nogu
-bila vezana za kreve 45 dana,imala gips,nisam smena ni malo da stanem na nogu.
-prvo sam ramljala,i valjda se nesveno oslanjala na levu stranu.Pocela sam da osecam posle par meseci bol u ledjima,u predelu lopatica.Rekli su mi nista nije strasno.
Sad je bol u celim ledjima.
2010 sam izvadila srafofe i plocice,ali mi noga i dalje nije ok,sad hodam normalno,ali imam ogranicenje.Osecam da mi je kraca tetiva i zategnut list-pokusali su da mi rade ono sa strujom,ali nije bolje :oops:
Moja noga nikako da se oporavi,i ni ja ...svakim danom mi je sve gore.Ne znam,koje vezbe da radim,kako da opustim misic,da opustim list,da nemam ta ogranicenja.
Decko koji je isto kao ja operisan igra kosarku,a ja jos uvek nisam zdrava.
Plase me ledja:( :oops:
Idem kod terapeuta sad-samo radi grejanje ledja i posle istezanje,podigne bi noge i ledja odvoji od kreveta i ljulja,onda malo isteze...i to je samo to,sa nogom mi nista ne rade :oops:

Radicu magnetnu 21,ali samo za ledja...sta sa nogom :oops:
Pomozite mi ,,,,,
bubili27
Novi član
Novi član

Post od bubili27 »

Danas mam isto bila kod terapeuta,on mi radi istezanje i rekao je da ja mogu kuci da radim(da savijem nogu u koleno i povucem ka grudima,prvo jednu,pa drugu,pa obe)i to je sve sto mi je rekao
:oops: Pitala sam kako da ojacam ledja,sta da radim kuci za ledja,za nogu,za list koji mi je zgrcen
Stavio mi je struju na list,dok sam bila istegnuta,i nista mi nije rekao kuci da radim.
Stvarno mi treba pomic,idem pravo u provaliju, :oops: sve mi je gore i gore.Sad ne znam ili on ne zna ili nece da mi kaze.
Ako bi mogla da mi das neki savet hvala ti,jer ja stvarno izmenja fizioterapeute,a meni nista bolje.21.imam magnetnu,ne znam dal da trazim i snimanje ili magnetnu za skocni sglob i list?
Hvala ti u svakom slucaju....
Odgovori