Zarastanje kosti?
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Zarastanje kosti?
Pozdrav,interesuje me koliko je vremena potrebno da bi kost srasla kako treba,naime moja cerka je operisala palac na nozi,stavljene su joj dve igle pre mesec i po dana,sada je ostala u bolnici da joj se te dve igle izvade ali doktor kaze da kost jos uvek nije srasla kako treba i da moramo cekati.Zanima me moze li necim da se potpomogne to brze zarastanje i obzirom da je u pitanju dete od 13 godina zasto je potrebno toliko vremena,zasto jos nije srasla?
Re: Zarastanje kosti?
Ne mozete tu puno sta uraditi, sem da slusate doktora...govorim iz licnog iskustva sve zivo sam koristio kako bi ubrzao zarastanje kostiju ( imao sam visestruke prelome ) srasle za ono vreme koje mi je i rekao ortopet.
Jedino sto treba to je da se omoguci telu da se samo izleci ( zdrava ishrana, ali nista rigorozno ) prate saveti lekara i kad dođe vreme dosta vezba i trudi u postupku rehabilitacije. Inace kosti brzo srastu, ali je potrebno dosta vremena da ponovo postanu dovoljno jake da nose tezinu...takođe normalno je da se jos neko vreme osecati bol pogotovo pri hodu i neki aktivnostima kasnije i mozda ce se javljati i otok ponovo, ali vremenom ce sve to nestati polako...
Jedino sto treba to je da se omoguci telu da se samo izleci ( zdrava ishrana, ali nista rigorozno ) prate saveti lekara i kad dođe vreme dosta vezba i trudi u postupku rehabilitacije. Inace kosti brzo srastu, ali je potrebno dosta vremena da ponovo postanu dovoljno jake da nose tezinu...takođe normalno je da se jos neko vreme osecati bol pogotovo pri hodu i neki aktivnostima kasnije i mozda ce se javljati i otok ponovo, ali vremenom ce sve to nestati polako...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Zarastanje kosti?
Mozda fizikalna terapija ubrzala malo oporavak