Vjezbanje sa tegovima
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Vjezbanje sa tegovima
Pozz
Imam 13 i po godina i poceo sam da treniram sa tegovima,ne radim teske vjezbe kao sto su cucnjevi sa tegovima ili mrtva dizanja,nego vjezbe za grudi,ramena,biceps,triceps,trbusnjake i noge,dali bih mogo nekim vjezbama da ostetim kosti ili da ih iskrivim i dali postoje jos neke opasnosti od toga
I dali je istian da se od dizanja tegova usporava rast
Imam 13 i po godina i poceo sam da treniram sa tegovima,ne radim teske vjezbe kao sto su cucnjevi sa tegovima ili mrtva dizanja,nego vjezbe za grudi,ramena,biceps,triceps,trbusnjake i noge,dali bih mogo nekim vjezbama da ostetim kosti ili da ih iskrivim i dali postoje jos neke opasnosti od toga
I dali je istian da se od dizanja tegova usporava rast
Re: Vjezbanje sa tegovima
Deci u razvoju se ne prporucuje dizanje tereta i uopste vezbanje u teretani jer ono usporava rast i smanjuje elsticnost misica pa moze izazvati niz deformiteta kicmenog stuba.Pozdrav
hisper12,
како ти рече terapeut, поранио си са билдовањем. Не знам да ли си у школи добио предмет физика. Ваљда би сам схватио одговор на своје питање.
Ако превише ојачаш мишиће они ће држати кости таквим какве јесу и сигурно ће успоравати раст тела или искривити кости. Осим тога, теби сада треба енергија за раст и развој тела, а ти ћеш билдовањем енергију преусмерити у мишиће. Да ли си приметио колики су гимнастичари? Има ли неки виши од 160cm? Они почињу веома рано, као веома млади, са вежбањем и ето.
Треба да се задржиш на класичним вежбама без тегова: разгибавање, згибови, трбушњаци, склекови, чучњеви.
како ти рече terapeut, поранио си са билдовањем. Не знам да ли си у школи добио предмет физика. Ваљда би сам схватио одговор на своје питање.
Ако превише ојачаш мишиће они ће држати кости таквим какве јесу и сигурно ће успоравати раст тела или искривити кости. Осим тога, теби сада треба енергија за раст и развој тела, а ти ћеш билдовањем енергију преусмерити у мишиће. Да ли си приметио колики су гимнастичари? Има ли неки виши од 160cm? Они почињу веома рано, као веома млади, са вежбањем и ето.
Треба да се задржиш на класичним вежбама без тегова: разгибавање, згибови, трбушњаци, склекови, чучњеви.
a dali smijem radit neke vjezbe sa tegovima sa tezinom od 6 kila,ja ne radim nikakve teske vjezbe kao mrtva dizanja,banch press,cucnjeve sa tegovima.....
Не.
Зашто си се толико запалио за билдовање?! То ради када престанеш да растеш.
Зашто си се толико запалио за билдовање?! То ради када престанеш да растеш.
Poslušaj terapeuta i aa_acu,jer ti pišu istinito i tačno.Tvoja mladost i tejne želje te podstiču na nešto što je u ovom trenutku za tebe štetno.Hoćeš lepo da izgledaš....pogledaj plivače,svi su izuzetno lepo građeni,vitki i visoki.Dakle kako ti napisa aa_aco,vežbe sa težinom tela i dodatak....plivanje.Pozz
hvala na odgovorimo i jos nesto dali ja smijem recimo kad budem mogo 30-40 sklekova da stavim neku tezinu na ledja da nmg da uradim toliko jer kakvo je to bildanje kadmogu da uradim toliko ponavljanja
НЕ!
Ти не треба да билдујеш мишиће док не порастеш.
Када будеш могао да урадиш 100 склекова на палчевима, онда се јави.
Ти не треба да билдујеш мишиће док не порастеш.
Када будеш могао да урадиш 100 склекова на палчевима, онда се јави.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Tegovi sa 13 godina NE NIKAKO!
Radite 5 osnovnih vezbi, bez tegova i dodatnih tezina, jer srce je misic koji moze da pati a da se to ispolji tek kada napunite 18 godina, kolena kukovi i kichma mogu da pate jer nepravilno vezbate a imate tek 13 godina!
Dakle, tegovi dovidjenja!
Radite trbusnjake, slrekove, cucnjeve, obrnute trbusnjake i zgibove! To su vezbe koje treba da radite a ne da tegovima nanosite masu, i to nepravilno!
Radite 5 osnovnih vezbi, bez tegova i dodatnih tezina, jer srce je misic koji moze da pati a da se to ispolji tek kada napunite 18 godina, kolena kukovi i kichma mogu da pate jer nepravilno vezbate a imate tek 13 godina!
Dakle, tegovi dovidjenja!
Radite trbusnjake, slrekove, cucnjeve, obrnute trbusnjake i zgibove! To su vezbe koje treba da radite a ne da tegovima nanosite masu, i to nepravilno!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Tamara...da li vas mogu zamoliti da sa svog posta uklonite taj netačan potis?
Zdravlje nije odraz već sila koja je promenljiva u deliću sekunde,duševno nije isto što i psihičko,psiholozi i psihijatri negiraju postojanje duševnog zdravlja iako govore o lečenju duševnih bolesti.Nasuprot tome oni se bave mentalnim zdravljem a Crkva duševnim.Hvala...
Zdravlje nije odraz već sila koja je promenljiva u deliću sekunde,duševno nije isto što i psihičko,psiholozi i psihijatri negiraju postojanje duševnog zdravlja iako govore o lečenju duševnih bolesti.Nasuprot tome oni se bave mentalnim zdravljem a Crkva duševnim.Hvala...
ali kad budem mogo uradit 30-40 sklekova ili 12-13 zgibova,ili 40 trbusnjaka itd itd....kako cu onda da radim bez tezine? kako da napredujem? msm bezveze mi je tako da radim pa za 1-2 godine da radim 120 sklekova itd.....
- tamaraft
- Stalni član
goran964 napisao:Tamara...da li vas mogu zamoliti da sa svog posta uklonite taj netačan potis?
Vi slobodno verujte u sta god zelite, i nauchite da budete tolerantni prema ljudima koji nisu Vi!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- tamaraft
- Stalni član
Ako zelite napredak u smislu razvoja snage, izdrzljivosti i elasticnosti misica treba da se obratite sportskom terapeutu ili treneru koji ce uraditi program vezbi koje VI treba da radite!hisper12 napisao:ali kad budem mogo uradit 30-40 sklekova ili 12-13 zgibova,ili 40 trbusnjaka itd itd....kako cu onda da radim bez tezine? kako da napredujem? msm bezveze mi je tako da radim pa za 1-2 godine da radim 120 sklekova itd.....
I nije poenta treninga da da se uradi 40 sklekova odjednom nego da se rade serije vezbi.
Broj ponavljanja i broj serija se opet odredjuje naspram Vasis trenutnih fizickih sposobnosti!
I jos nesto. Posto kad nesto pojedem stomak mi se poveca (vjerovatno zbog nadutosti u crijevima),e dali bih ja mogao da dobro nabildam trbusnjake? msm ako su trbusnjaci nabildovani koje to kosti mogu da pritiskaju?
Када би успео толико да набилдујеш стомачне мишиће да могу да спрече повећавање стомака после јела, шта мислиш шта би могло да се догоди са органима у стомаку због тог унутрашњег надимања?