Vezivno tkivo

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
andrejica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 21, 2007 11:44 am

Vezivno tkivo

Post od andrejica »

Na malom prstu na ruci mi se pojavila neka izbocina koja je oko godinu dana tu, od nedavno me s vremena na vreme pocelo boleti. Isla sam na pregld kod ortopeda koji je rekao da je verovatno masno tkivo ili neka slobodna tecnost i da se mora operisati jer ce samo da raste i da na kraju necu moci da ispravim prst.
Bila sam na intervenciji, na kraju je ispalo da je bilo kao koncansto vezivno tkivo, uklonjeno mi je valjda to. Sad sam na oporavku. Mozete mi reci da li neko zna nesto o ovome? Kako je nastalo, zbog cega? Dosta me boli prst, kako ce biti nakon oporavka? hocu normalno moci da koristim prst? hocu jos imati problema?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Vezivno tkivo

Post od aaaca »

Вероватно се то не би стварало када би пила довољно чисте воде.

Опоравак можеш да убрзаш употребом једног јаког магнета који би носила на повређеном месту најмање 16 часова дневно.
andrejica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 21, 2007 11:44 am

Post od andrejica »

Kakav magnet je u pitanju? Neki prsten magnet ili?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Кад би могла да пронађеш одговарајући прстенасти магнет можда би био најзгоднији за примену.

Користим неодимијумдке магнете облика диска а величина варира од намене. Најповољнији са ценом су у "Гаусу" из Пожаревца. Не знам да ли имају прстенасте.

Ако би узела неки диск магнет он би требао да буде на пример пречника 1цм и дебљине око 3мм. Проблем је како га учврстити за прст. То мораш да се снађеш.
Odgovori