Verovatno neki oblik reume?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
*zoran*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 06, 2006 4:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Verovatno neki oblik reume?

Post od *zoran* »

Pokusacu da objasnim svoj problem u najkracem: Povremeno, imam bolove u zglobovima prstiju sake, tako sto oteknu i na dodir bole.To traje par dana i onda je sve u redu. Zatim posle nekog vremena imam bolove u kolenu ili u oba. Najcesce se bolovi javljaju uvece, i ako popijem brufen, onda do ujutru prestanu bolovi ili eventualno malo boli , sto u toku dana prestane.
Jedan prijatelj, lekar sportske medicine, mi je rekao da imam streptokoke, sto se ispostavilo tacnim, i da su one uzrok tome. Posle primljenih 10 injekcija penicilina, eliminisao sam strptokok. Preporucio mi je da godinu dana primam injekcije ekstencilina (ako sam dobro napisao) , na svakih 21 dan, sto sam i ucinio. Posle toga daleko manje imam problema , ali opet svremena na vreme imam iste probleme , ali cini mi se u blazem obliku (mislim na bolove). Trenutno, imam bolove u levom ramenu, i ne zelim da pijem nista protiv bolova, ali ako ne prestane do veceras , popicu jedan brufen. Napominjem da sam posle toga par puta vadio bris iz grla i nisam imao streptokok.Takodje reuma faktor je bio u redu. Lekar-prijatelj mi kaze da je moguce da se streptokok zadrzao i u zglobovima i da je uzrok tome , u detinjstvu dobro neizlecene angine.
Inace imam 47 god. muskarac sam.
Kakav je vas savet u vezi gore iznetog.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Jeste li uradili antistreptolizin-O titar (ASTO)?

Uzimajte MOVALIS 7,5,g 1-2 tablete dnevno i proverite taj titar.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
*zoran*
Novi član
Novi član

Post od *zoran* »

ASTO= 100 ACJ/ml (mislim da je slovo m ili n)
RF = Negativan
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Uz duzno postovanje prema kolegi koji Vas je lecio, ako je ASTO tako nizak, onda nemate reumatske bolove zbog streptokoka.
*zoran*
Novi član
Novi član

Post od *zoran* »

Doktore, molim Vas, kakvu terapiju predlazete? Da li je sasvim dovoljan MOVALIS, ili?
Hvala Vam na odgovorima.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Movalis moze, a antibiotici nisu neophodni.
*zoran*
Novi član
Novi član

Post od *zoran* »

I samo jos dva pitanja : Da li movalis da uzimam samo kad imam bolove, ili u kontinuitetu i sa kojim pauzama?
I drugo pitanje: Da li ovo stanje moze da se izleci, ili je ono hronicno i da lekovima moze samo da se ublazi?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Movalis uzimajte najpre u kontinuitetu par sedmica, a potom samo po potrebi. Prema opisu tegoba, verovatno imate seronegativnu reumatsku migrantnu poliartralgiju, koja ce vas pratiti dugo i koja se tesko moze izleciti, ali se moze drzati pod kontrolom. Savetovao bih da ipak nekako dodjee do Instituta za reumatologiju.

Sve najbolje.
Odgovori