Veliki problem molim za pomoc

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Anita15
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2012 6:06 pm

Veliki problem molim za pomoc

Post od Anita15 »

Znaci ovako dok je bio veliki led ja sam pala i osjetila sam bol u skocnom zglobu jedva sam ustala i posto sam bila u skolu nisam odmah otisla doktoru kad sam se vratila kuci otisla sam dkotru koji mi je rekao da imam prelom fibule te stavio longetu i za sedmicu dana kontrola sedmica je prosla ja sam otisla na kontrolui stavili su mi gips koji moram nositi mjesec dana,te hod na stakam mogu u skolu ne smijem se naslonjati na liejvu nogu nikako i problem je sto oni meni nisu objasnili neke stvari pa desi mi se nekad da nenamjerno se oslonim na nogu ne padnem ja al se oslonim pa me zanima ima li to velikih posljedica i sta mislite hoce li mi skinuti nakon mjesec dana i hocu li moci normalno hodati Evo dijagnoze:Fractura fibulae sin.partim distalis ovo je dijagnoza kad sam prvi put otisla a ova je poslije kontrole :Fracutra malleoli lateralis sin te mi na dijagnozi pise Aspirin loomg 1x1 da li trebam da ih pijem nisu mi nista rekli molim odgovor,hvala
brankomd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 6:11 pm

Re: Veliki problem molim za pomoc

Post od brankomd »

Nema nikakvog velikog problema, budi bez brige. :D Ne treba da se oslanjas na tu nogu i treba da pijes Aspirin 100mg jednu tabletu dnevno.
Anita15
Novi član
Novi član

Post od Anita15 »

Hvala vam mnogo,znaci poslije mjesec dana ce mi skinuti gips i moci cu hodati,hocu li ici na neke terapije?
brankomd
Novi član
Novi član

Post od brankomd »

Najverovatnije da hoce, to vec ovako napamet bez uvida u snimke ne mogu da ti kazem. Nakon skidanja gipsa ces imati terapije, nista strasno.
Anita15
Novi član
Novi član

Post od Anita15 »

i koliko ce otprilike terapije trajati ? ako treba pokusati cu nekako uslikati slike?
brankomd
Novi član
Novi član

Post od brankomd »

Zavisi, ali najduze koliko i period imobilizacije tj. mesec dana. Ukoliko mozes da skeniras ili uslikas snimke, mozes mi ih poslati kao privatnu poruku da ne kacis ovde po forumu.
Odgovori