Postovani,
Prilikom ispitivanja pricine za bolove u ledja, levo, izmedju rebara, nakon MRI konstatovana je upala 10-tog prsljena (Th 10). Uzroci upale su moguca primarna bolest sa sekundarnim efektom na Th 10 ili spondilit. Sve analize krvi koji bi bili u korelaciji sa upalom su negativne, t.e. u granici normale.
Ukoliko pretpostavimo da je "spondilit", kako ga ljeciti?
Moze li neko da me uputi na neki nekonvencionalni lek kako bih smanjio upalu i bolove? Dali upali prija toplo ili hladno? Dali da se dvizim ili da mirujem?
Hvala Vam unapred na Vasim savjetima i misljenjima.
UPALA prslena Th 10. SPONDILIT???
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 11:10 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Postovani Dr. Ivica
Prije desetak dana sam se obratio na ovaj forum na temu "BOlove u ledja, leva izmezju rebara" na koje ste Vi dali Vase sugestije. Medjutim prilikom ispitivanja uzroka za bolove, stigo sam do MRI i konstatovane su promene na Th 10 , koje su ili sekundarni refleks na primarnu bolest ili spondilit.
Sto se tice sekundarnog refleksa primarne bolesti uradio sam analize krvi i nekoliko tumor markera, pa ondak bruceloza test i sve ja u granici normale, t.e. negativno.
Zato trazim mislenje kakva je to upala - spondilit i kako ga se rjesiti?
Prije desetak dana sam se obratio na ovaj forum na temu "BOlove u ledja, leva izmezju rebara" na koje ste Vi dali Vase sugestije. Medjutim prilikom ispitivanja uzroka za bolove, stigo sam do MRI i konstatovane su promene na Th 10 , koje su ili sekundarni refleks na primarnu bolest ili spondilit.
Sto se tice sekundarnog refleksa primarne bolesti uradio sam analize krvi i nekoliko tumor markera, pa ondak bruceloza test i sve ja u granici normale, t.e. negativno.
Zato trazim mislenje kakva je to upala - spondilit i kako ga se rjesiti?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Hemokultura je pregled krvi na prisustvo bakterija, Lewenstein je pregled na tuberkulozu. Biopsija kicmenog stuba je sirok pojam, ja jos uvek ne znam na sta se odnosi spondilit - to je ipak - ako cemo bas doslovno - upala tela kicmenog prsljena, pa ne vidim kako iko zamislja da radi biopsiju kostane formacije?
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.