Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
ja naprosto ne mogu i ne mogu više da izdržim. I kada skinem obuću, sat, dva pošto stignem kućoi i izujem se tako me žiga da je to naprosto izluđujuće.Zanima me, ako neko može da mi kaže koliko dugo se boravi u bolnici posle operacij ei da li je bolje obaviti na jednoj pa posle na drugoj nozi ili obe istovremeno?
U principu ostaje se par dana. E sad, sve zavisi koja bi se operacija radila, koliko imate godina... Oporavak traje oko 6 nedelja. Ja licno bih Vam preporucio da nikako ne radite operaciju na obe noge istovremeno, iz razloga sto onda necete moci ni po kuci da hodate.
Misljenja se razlikuju sto se tice istovremenosti operacije. Ukoliko se oba stopala operisu istovremeno, ukupno vreme oporavka se prepolovljuje. Sto se tice hoda, zavisno od vrste operacije, najcesce se hod na petama dozvoljava unutar sedam dana od operacije, a normalan hod unutar sest nedelja.