Tumefactio reg cruris l.sin.

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
JelenA_91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 02, 2009 6:13 pm

Tumefactio reg cruris l.sin.

Post od JelenA_91 »

Molim Vas da mi pomognete....na levoj nozi vec sedam godina imam neko misicno ispupcenje (ne znam kako to drugacije da nazovem). Ne osecam nikakve bolove, ali pri oslanjanju na petu to se vidi, kada lezim ili sedim nema nicega. Bila sam na snimanju i rezultati su sledeci.
- Dolazi zbog promene spoljne strane donje trecine leve potkolenice, promena postoji unazad 7 godina, vidljiva je pri hodu na petama, ne pricinjava nikakve subjektivne tegobe niti se menja bilo u smislu velicine ili drugih lokalnih promena.
- KL: pri osloncu i pri dorsi fleksiji tumefakat meke konsistencije u naznacenoj regiji koji daje utisak misicne hernije anamnesticki nema podataka o povredi.
- RTG-potkolenice i sk.zgloba b.o. velicina tumefakta je oko 1cm.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Napisali ste od kada imate tu promenu na potkolenici, napisali ste kako otprilike izgleda na dodir, prepisali ste deo ortopedskog nalaza (niste napisali sta pise u rubrici terapija), ali niste napisali kakvu biste pomoc konkretno zeleli. Dakle, cekamo dopunu teksta :D
JelenA_91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 02, 2009 6:13 pm

Post od JelenA_91 »

pa to mi je doktor napisao, nema vise nista. . ni meni nije jasno sta je to :D zato sam vam sve napisala da vidite ako mozete otprilike da mi objasnite da li moze biti nesto opasno, da li ste imali pacijente sa slicnim problemom. . i sta ste im savetovali :D
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Po opisu najvise lici na misicnu "kilu" na potkolenici sto je bezopasna stvar ukoliko ne nastavi da raste i da, eventualno, pocvne da pritiska na neki krvni sud ili nerv. Dolazi u obzir da se uradi pregled tog dela potkolenice ultrazvukom ili na magnetnoj rezonanci da bi se tacnije videlo o cemu se radi
Odgovori