trnjenje nogu i bol u kuku i donjem dijelu kralježnice

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
ljsmoljan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 2:54 pm

trnjenje nogu i bol u kuku i donjem dijelu kralježnice

Post od ljsmoljan »

Zadnjih nekoliko godina imam velike probleme kod hodanja i stajanja. Kod sjedenja i ležanja nema bolove.
Nakon stajanja ili hodanja od 5 minuta počinju mi drveniti oba bedra, pa trnu koljena pa listovi i počinje nepodnošljiva bil u naročito u desnom kuku i donjem dijelu leđa. Tada se čučnem ako nemam gdje sjesti i simptomi polako nestanu, pa nastavim hodati slujedećih 50 tak metara pa opet čučnem... i to je postalo nepodnošljivo. Sada me bole i krajnji zglobovi na prstima obiju ruka. Vadila sam fibrinogen i AST i oni su u granicama normale. Inače je CT kralježnice rađen 1996 godine pokazao diskus herniju obostrano čini mi se l4-l5 i l5/s1. Stalno odlazim na fizikalne terapije, masaže, ali ne pomaže. Neurokirurg ni je tada rekao da nije za operaciju i da imam kičmu kao 80-togodišnjakinja, te neka svakodnevno hodam bar sat vremena. Inače sada imam 51 godinu, kao mlada bila sam sportašica, te sam i sada dosta pokretna i nemam ograničavajuće pokrete osim nagiba nazad. Naprije mogu bez problema do poda i taj mi položaj godi i odmara.

Molim lijepo za savjet.
Hvala i lijepi pozdrav svima.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa ovo nazalost nije ortopedska stvar, vec neurohirurska. Od 1996. Vam se stanje verovatno dosta pogorsalo, te bi trebalo uraditi MRI kicmenog stuba, i videti sa neurohirurgom mogucnosti za operaciju. SMetnje koje opisujete potichu od diskus hernije koju ste naveli, i verovatno ce da budu jos gore. Mislim da je u Vasem slucaju operacija jedino resenje. Mada ipak ovde neurohirurg treba da da poslednju rec.
Sve najbolje.
Odgovori