MOLIM ZA POMOC I SAVET !
Imao sam povredu pri propadanjima, u trenutku izvlacenja u gornji polozaj, i poslednjem ponavljanju, sam zabacio glavu unazad i usledio je nagli bol, a zatim i blaga nesvestica, na par sekundi gubljenje zvuka i slike.
Bolelo me je nekih 2 nedelje nakon toga, pogotovo u posebnim polozajima, kad se zavalim u stolicu npr. Vremenom sam vezbao i bol nije bio prisutan, ali su mi misici nejednako razvijeni sa leve i desne strane ledja i vrata, tj desna strana mi je pod malo jacom fleksijom.
Povremeno mi taj deo izmedju lopatice i kicme blago trne, nekad i zaboli, ali slabo. To je, cini mi se, jedna tacka povrsine mozda kovanice od 5 dinara, i mogu da je napipam, oseca se i blagi bol dok je sam masiram, ali nema neke bitnije promene.
JEL MOZE NEKO DA PRETPOSTAVI STA JE U PITANJU I KAKO DA SE OTKLANJA????
Hvala unapred!!!!
TRNJENJE I BOL IZMEDJU LOPATICE I KICME
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: TRNJENJE I BOL IZMEDJU LOPATICE I KICME
Знам шта је, сапатниче мој. Дошло је до укљештења на споју ребра и кичме. Лако се намешта, али не може преко интернета. Искусан физиотерапеут то намешта за пола минута. Могао бих да ти покажем како сам себи да наместиш, али не могу да објасним. Дугорочно би ти помогао Истеки. Он ме спасава.
Lici na pomeranje medjuprsljenskog diskusa i to na lokalizaciji C6 ,Th2.S obzirom da osecate trnjenje sto je neuroloski znak trebalo bi da se pozabavite ovim problemom vrlo ozbiljno .Donja crvena tacka na slici prikazuje pritisak koji diskus vrsi na nerv i daje osecaj trnjenja.Pokusajte da pronadjete polozaj koji vam provocira trnjenje i polozaj koji ga iskljucuje.

Hvala puno na savetu, a jel znate da li to moze da namesti fizioterapeut, najnormalnije, nekom masazom?terapeut napisao:Lici na pomeranje medjuprsljenskog diskusa i to na lokalizaciji C6 ,Th2.S obzirom da osecate trnjenje sto je neuroloski znak trebalo bi da se pozabavite ovim problemom vrlo ozbiljno .Donja crvena tacka na slici prikazuje pritisak koji diskus vrsi na nerv i daje osecaj trnjenja.Pokusajte da pronadjete polozaj koji vam provocira trnjenje i polozaj koji ga iskljucuje.
Moze,da vam opusti muskulaturu masazom,a onda u zavisnosti od lokacije da vam da vezbe kojima cete vratiti diskus u centar.Da li ce pri tom koristiti neku manipulativnu tehniku ne znam .U principu se namestanje vrlo izbegava ako telo moze samo da resi problem jer pogotovu u vratnom delu manipulacije su jako opasne i treba ih vrlo oprezno primenjivati.
За врат не знам, али ово између лопатице и кичме није ништа компликовано.
Ja mislim da je u pitanju podrucje T2, i mozda malo iznad i ispod njega, ali T2 definitivno, desna strana. :\
Баш тако. Нека ти неки добар физиотерапеут то намести.mishke6 napisao:Ja mislim da je u pitanju podrucje T2, i mozda malo iznad i ispod njega, ali T2 definitivno, desna strana. :\