Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Vec oko dva meseca konstantno imam bol u domalom prstu leve noge koji osetim samo kada ga savijam ( a savijam g a uvek ), pre 10-ak dana pojavio se bol i u levoj butini kada ustajem iz sedeceg polozaja..nemam predstqavu sta bi moglo biti, radim takav posao da nemam vremena otici kod lekara osim kada je nesto hitno pa mi sad naprosto treba savet kome da se obratim ..
Ne znam da li moze imati veze sa tim ali takodje me pre nekog vremena presekao kod naglog pokreta jaki bol sa leve strane pupka (blize struku ako sam dobro objasnila) i tada sam napipala malui bolnu kvrzicu koja je nestala kada sam je pritisla. I dalje mi se povremeno javlja taj bol ali manjeg intenziteta kod nekih naglih pokreta. Nisam sigurna da to ima veze sa ovim bolovima u nozi ali ne skodi da spomenem pa ako mi neko moze pomoci barem dobrim savetom i preporukom kome da se obratim
Znam da ovde ne mogu traziti dijagnozu i terapiju alli volela bih kad bih bar mogla naslutiti o cemu se radi..
Mozda se, ali vrlo uslovno, moze raditi o nadrazaju ishijadicnog nerva koji se pruza od krsta pa sve do stopala. U to se uklapa bol u butini, ali sam nerv nije zaduzen za domali prst tako da se to ne uklapa najbolje.
Teorijski, mozda se moze raditi i o nekim problemima sa cirkulacijom.
Ipak, bez pregleda moze samo da se nagadja o cemu se radi.
Sto se tice bola u trbuhu, stvarno nemam nikakvu ideju. Za to bi mozda bila dobra konsultacija abdominalnog hirurga ili ginekologa.
Zaboravila sam spomenuti najvaznije,pre 20-ak god operisala sam oba kolena,posledica pada,casice su bile spustene i polomljene i hrskavica ostecena,imam 38 god,kolena se okostavaju i pre nekih god dana ako ne i vise su mi rekli da na kolenima imam razredjene kosti. Nisam isla od tada na kontrolu i mislim da je usled svega ovog krajnje vreme da i to obavim jer em sto radim u magacinu vrlo naporan posao imam i 15-ak kg viska.
Stara povreda i operacija casice se ne uklapaju u Vase tegobe. Moguce je da je uzrok u visku kilograma koji, udruzen sa slaboscu misica u odnosu na tezinu, moze da dovede do nestabilnosti kicme i provocira nadrazaj ishijadicnog nerva (mada me i dalje buni bol u malom prstu).
Tacnije receno i nije u pitanju sam prst (ne mali vec onaj do njega). Kad mirujem ta stalna bol se malo umanji medjutim kad rukom vucem prst na dole jaka bol se javlja na samom pregibu (tu gde pocinje prst).