pozdrav svima
U mojoj firmi gdje radim usvojen je novi clan u zakonu kolektivnog ugovora da radnici mogu dobiti novcanu naknadu a koji imaju sljedece bolesti:
BOLESTI KOSTANO MISICNOG SUSTAVA I VEZNOG TKIVA
-direktna infekcija zglobova kod infektivnih parazitarnih oboljenja
-seropozitivni reumatoidni artritisw kada je bolesnik nesposoban za bilo kakve aktivnosti ili vezan za postelju i invalidska kolica
-ankilozirajuci spondilitis protruzija intervertebralnog diskusa pracene komplikacijama(tezim funkcjonalnim ostecenjem nerava misica,popustanjem sfinktera)zahtjevaju intezivan i dugotrajan medecinski tretman kao i bolesti koje uzrokuju ozbiljne funkcjonalne smetnje lokomotornog aparata vezu bolesnika za postelju i trajno ga onemogucavaju u svakodnevnim i radnim aktivnostima
-ozlijede zivca i kicmene mozdine u podrucju vrata
Mene interesuje da li se moje sljedeca oboljenja nalaze u gornjem spisku:
ct -ls kraljeznice upucuje na nekompresivnu dozomedijalnu herniju diska i.v.L5-s1 te na smorlove hernije u podrucju pokrivenih ploha vecine lumbalnih segmenata.
fizijatar-hernia disci i.v. L5-s1 cum schmorl herniae L2-L3 et L3-L4.Radiculopathia LS pp.lat.sin
EMNG nalaz- tezak gubitak motneurona u dijelu miotoma L5 u lijevom stopalu,te umjereni gubitak motoneurona u dijelu istoga miotoma podkoljenice i nadkoljenice lijevo.umjereni gubitak motoneurona u mitomu S1 lijevo uz prisustvo kompezatornih potencijala visoke amplitude.Nalaz upucuje na srednje tesku i izoliranu hronicnu radikularnu leziju L5 korijena lijevo.
Znaci umjerene kompezirane hronicne radikularne lezije S1 korijena lijevo.
hvala
Treba da dobijem novac..
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Mislim da se ne nalaze, ali sve zavisi kako komisija ili ko je vec nadlezan tumaci "intervertebralnog diskusa pracene komplikacijama (tezim funkcoonalnim ostecenjem nerava misica, popustanjem sfinktera"
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jul 19, 2007 3:14 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jul 19, 2007 3:14 pm