Pozdrav svima!
Vec dugo vremena osecam da me boli tetiva tik iznad pete. Taj bol se pojavljuje narocito ujutro kad ustanem ili u drugim prilikama kada se duze vremena ne krecem, a prestane posle nekoliko koraka. To je tako sada posto sam prestao sa svim vrstama sportskih aktivnosti koje su vezane za trcanje. Medjutim, cim pokusam da trcim, da dzogiram makar samo pola sata bol postaje vrlo jak i neprestan, ako nastavim sa trcanjem i sledecih dana onda vec pocinjem da hramljem a na bolnom mestu pocinje da se stvara kalcifikat. U toj situaciji, kada kalcifikat poprilicno naraste, prijatelj koji je doktor opste prakse mi da injekciju flosterona + lidokain 2% sto mi razbije kalcifikat i smanji mi bol na onaj prvobitni intenzitet, dakle samo posle duzeg perioda nekretanja ili posle duzeg pesacenja, i to tako traje dok ponovo ne probam da dzogiram pa mi se ponovo napravi kalcifikat i onda sve ispocetka...
Da li postoji nacin da ovu povredu trajno saniram, toliko da u buducnosti mogu normalno da trcim, da se bavim sportom itd? Napominjem da nisam debeo i da svojom tezinom ne opterecujem previse tetivu...
Unapred hvala na odgovorima.
Tetiva
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: Tetiva
postovanje, imam slican problem kao vas. Obratio sam se lekaru i ona me poslao na snimanje a posle toga kod fizijatra koji je konstatovo SPINU na petnoj kosti vrlo malih dimenzije, tj mala kostana izraslina na zadnjem delu pete. dobio sam savet ortopedski ulosci i nosenje sto udobnije obuce. međutim od toga nema nikakve pomoći. Nakon dužeg hoda ili pokušaja trčanja ona iritira ahilovu tetivu i nastaje bol. kad se manje krećem zaboravim na to. da stvar bude gora pre neki dan sam promasio stepenicu i povredio tetivu baš na toj nozi, i sad imam gips koji bi trebalo da nosim 6 do 8 nadelja. sa zategnutim stopalom kao balerina. Nego ja vama predlažem da slikate petu i mišljenje radiologa bi bilo od velike koristi . osim ako niste negde nezgodno stali pa vučete povredu. Proces zarastanja tetive je dugotrajan a posle toga idu fizikalne terapije. POZDRAV priajtelju i čuvaj se.Vincent Vega napisao:Pozdrav svima!
Vec dugo vremena osecam da me boli tetiva tik iznad pete. Taj bol se pojavljuje narocito ujutro kad ustanem ili u drugim prilikama kada se duze vremena ne krecem, a prestane posle nekoliko koraka. To je tako sada posto sam prestao sa svim vrstama sportskih aktivnosti koje su vezane za trcanje. Medjutim, cim pokusam da trcim, da dzogiram makar samo pola sata bol postaje vrlo jak i neprestan, ako nastavim sa trcanjem i sledecih dana onda vec pocinjem da hramljem a na bolnom mestu pocinje da se stvara kalcifikat. U toj situaciji, kada kalcifikat poprilicno naraste, prijatelj koji je doktor opste prakse mi da injekciju flosterona + lidokain 2% sto mi razbije kalcifikat i smanji mi bol na onaj prvobitni intenzitet, dakle samo posle duzeg perioda nekretanja ili posle duzeg pesacenja, i to tako traje dok ponovo ne probam da dzogiram pa mi se ponovo napravi kalcifikat i onda sve ispocetka...
Da li postoji nacin da ovu povredu trajno saniram, toliko da u buducnosti mogu normalno da trcim, da se bavim sportom itd? Napominjem da nisam debeo i da svojom tezinom ne opterecujem previse tetivu...
Unapred hvala na odgovorima.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Apr 11, 2010 11:13 pm
Re: Tetiva
Pa pretpostavljam da sam je povredio prilikom trcanja, i verovatno ne odjedanput nego u nekom malo duzem vremenskom periodu... U svakom slucaju, hvala na savetu...
Nadam se da ce se javiti neko od lekara. Naravno, dobrodosla su i misljenja svih ostalih, hvala unapred.
Nadam se da ce se javiti neko od lekara. Naravno, dobrodosla su i misljenja svih ostalih, hvala unapred.