Testovi: Lachman, Prednja fioka, Pivot

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
nosidam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 11, 2007 2:25 pm

Testovi: Lachman, Prednja fioka, Pivot

Post od nosidam »

Da li moze neko da mi objasni i prokomentarise ove testove i kakva im je svrha. Imam problem sa kolenom pa da se zna o na sta se odnosi.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Ne morate bas za sve sto cujete da otvarate novu temu. A drugo, ima tolikosajtova oovome na netu da mozete nestoisami da procitate. Ukratko,ovo su testovi koji se izvode vrlolakoi potpuno bezbolnoza pacijenta aprocenjuje se da li ima povrede prednjeg ukrstenog ligamenta kolena.
Sve najbolje.
nosidam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 11, 2007 2:25 pm

odgovor.

Post od nosidam »

Ovaj forum je namenjen medicini i onima koji neznaju da im se pomogne oko nedomica a kada im se postavi strucni izraz normalno cu da pitam a vi ako imate takvo misljenje nemorate da mi date odgovor. A da ste mi objasnili simplifikovano nebih pitao i postavljao ovu temu jer kratak odgovor sa tehnickim izrazom nije pomoc vec samo konfuzija za onog ko se nerazume u medicinu.

Pozdrav
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Hteo sam da kazem da ne otvarate za sve novu temu. Time Vi unosite konfuziju, jer smanjujete preglednost foruma. Sasvim je dovoljno u temi koju ste prethodno otvorili da postavite pitanje, osim u slucaju da Vase pitanje nema veze sa prethodnom temom. A i objasnio sam sta su doticni testovi i cemu sluze.
Po mom misljenju, to je sve sto treba da znate, a napomenuo sam i da je potpuno bezbolno. Takodje, misljenja sam da lekar ne mora bas sve da kaze i objasni, nego tek toliko da druga strana razume otprilike o cemu se radi. Ja pacijentu uvek kazem sta mu je, ali mu sigurno necu opisivati tehniku kojom ce da bude operisan, ili koje ce lekove da dobija i sta ja znam sta.
Sve najbolje.
Odgovori