teniski lakat

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
master22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 19, 2007 12:05 pm

teniski lakat

Post od master22 »

postoje li neke vežbe za prevenciju?kako ga najbolje liječiti?može li ga se izliječiti?
zanfir
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 18, 2007 10:30 am

Post od zanfir »

Najbolja prevencija ti je izbegavanje ponavljanih kretnji koji dovode do tih mikrotrauma, iz kojih se razvije teniski lakat.
Tretman je fizikalni.
master22
Novi član
Novi član

Post od master22 »

nemoguće je neponavljanje tih kretnji jer mi je to dio posla...da li postoje neke vježbe koje da radim prije ili poslije tih pokreta da ublažim problem?hvala.
zanfir
Novi član
Novi član

Post od zanfir »

master22 napisao:nemoguće je neponavljanje tih kretnji jer mi je to dio posla...da li postoje neke vježbe koje da radim prije ili poslije tih pokreta da ublažim problem?hvala.
Postoji, istezi saku i lakat, barem pet minuta prije, dok se extremitet zagrije, te u medjuvremenu kada osetis neugodnost u ruci.
Izbegaji jace stiske sake na strani na kojoj su prisutne bolne senzacije.
master22
Novi član
Novi član

Post od master22 »

čuo sam da postoji način da se dobije 2 injekcije i a se ima 2 dana tempetatutu i da ruka jako boli i nakon toga da je problem riješe,ruka izliječena..ima li tko iskustva s time?
Omega
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 10:02 pm

Post od Omega »

Nema šanse da se tako reši.

Tendinitis zahteva vreme i poštedu, ali je na sreću, izlečiv.
zanfir
Novi član
Novi član

Post od zanfir »

Omega napisao:Nema šanse da se tako reši.

Tendinitis zahteva vreme i poštedu, ali je na sreću, izlečiv.
Ma nije to tendinitis, to je epycondilitis
master22
Novi član
Novi član

Post od master22 »

a jel može onda da se onako riješi?
zanfir
Novi član
Novi član

Post od zanfir »

master22 napisao:a jel može onda da se onako riješi?
ne moze
jena enon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 28, 2007 6:50 pm

Post od jena enon »

Kome se obratiti kad imate teniski lakat?
jena enon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 28, 2007 6:50 pm

Post od jena enon »

moj tata ga ima od tenisa,da li bi trebao da pauzira sa igranjem(igra rekreativno 2 puta nedeljno)...
vec je pauzirao 10 dana,da li treba jos?
ima bolove pre pocetka i u toku igre,kada ne igra nema bola..
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Naravno da treba da pauzira, i to jedno duze vreme (oko mesec dana) a onda da vidi da lic e se tegobe vratiti. Ako se opet vrate, moze da primi recimo blokadu, pa da se vidi da li ce nakon toga tegobe da se smanje ili ne. Ako ne, onda mislim da ce morati da promeni sport kojim se rekreira.
Sve najbolje.
DjoleZtS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 05, 2011 4:37 pm

Re: teniski lakat

Post od DjoleZtS »

Eeee imam 1 pitanje .... Povredio sam lakat dizanjem tegova , i sada me boli lakat kada dizem nesto tesko , bio sam kod lekara i rekao mi je samo da stavljam hladne obloge na ruku , stavljao sam , a i mazao neku mast... kad je pocelo da me boli posle svakog udadjenog skleka me zabolela ruka ... posle odmora od 20-25 dana sad me ne boli kad uradim skek , ali ja i dalje ne mogu da je ispruzim ruku do kraja... E pa sad ja ne znam da li mi je ruka zazdravela i da li smem da se vratim vezbalnju ? pitam ovde jer jekari nemaju pojma ... :) :evil: :wink:
Odgovori