Pozdrav
Imam 26 godina. Vucem povredu ligamenata vec neki 14-15 godina pa sam hteo da pitam da li to moze da se sanira ili barem ublazi neki vezbama ili terapijom (ako moze da se izbegne operacija)?? Hteo bi da pocnem da se aktivno bavim nekim sportom ali ova povreda me dosta ogranicava sa obzirom da kada npr hocu da dotaknem prste na nogama fali mi jedno 30cm... svako forsiranje dalje prouzrokuje bol iza kolena. Isto da napomenem dijagnoza je bila da sam samo istegao ligamente, nosio vestacki gips mesec-2 nakon cega sam ja samovoljno videci da i dalje ne mogu da savijem nogu uz dosta bola i truda forsirajuci savijanje u opruzanje uspeo da noge "osposobim" nakon cega mi doktor prekinuo terapiju sa obzirom da sam mogao da hodam i obrazlozenjem da ce vremenom da mi se legamenti vrate u prvobitno stanje. Evo proslo je 15 godina, situacija je ista. Svaka pomoc ili savet dobrodosla je. Hvala!
Stara povreda ligamenata
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
- RehabFizio
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm
Re: Stara povreda ligamenata
@srdjan88
Ono što mogu da savetujem, a daje dobre rezultate je manuelna terapija tipa hiropraktike. Veoma je efikasna u terapiji ligamenata kolena, a posle toliko godina moguće je i da imate disfunkciju ligamenata nekog drugog zgloba noge što treba proveriti. U svakom slučaju, sa pravilno primenjenom manuelnom terapijom, obim pokreta zglobova trebalo bi da se poveća.
Više o manuelnoj terapiji možete pročitati ovde:
http://hiropraktika-osteopatija.blogspot.com
Srdačan pozdrav!
Ono što mogu da savetujem, a daje dobre rezultate je manuelna terapija tipa hiropraktike. Veoma je efikasna u terapiji ligamenata kolena, a posle toliko godina moguće je i da imate disfunkciju ligamenata nekog drugog zgloba noge što treba proveriti. U svakom slučaju, sa pravilno primenjenom manuelnom terapijom, obim pokreta zglobova trebalo bi da se poveća.
Više o manuelnoj terapiji možete pročitati ovde:
http://hiropraktika-osteopatija.blogspot.com
Srdačan pozdrav!