Pozdrav svima, ja sam Mladen i imam 23 godine.
Prije 3 godine sam imao udes u kome mi je prepukla natkoljenicna kost. Tada su mi u KC Istocno Sarajevo ugradili sarafe koji nisu bili adekvatno sterilizovani i od tada imam problem, jer je tada u koljeno unijeta bakterija stafilokoka, koja je nagrizla gornju koljenicnu kost oko casice. Lijecen sam na VMA, gdje mi je ciscena bakterija, ali bezuspjesno. Da li postoji neko da mi da koristan savjet, sta i kako dalje da radim. Ja sam se vec pomirio sa cinjenicom da moram ugraditi protezu, ali je trenutno najveci problem bakterija, koja se tesko lijeci. Usput, koja je starosna granica za ugradnju proteze?
Unaprijed hvala na korisnim savjetima.
Mladen
Stafilokoka u koljenu
Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Stafilokoka u koljenu
Nema starosne granice za ugradnju endoproteze, granice su odredjene samo opshtim stanjem pacijenta, tj da li je u mogucnosti da izdrzi anesteziranje koje se desava tokom operacije.
Problem ce se verovatno resiti ugradnjom proteze, ako se odkloni sav kritichan deo tkiva, a svo lechenje i suzbijanje shirenja infekcije posle toga je opet na lekarima.
Problem ce se verovatno resiti ugradnjom proteze, ako se odkloni sav kritichan deo tkiva, a svo lechenje i suzbijanje shirenja infekcije posle toga je opet na lekarima.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.