Sta znaci Dijagnoza SMCH

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
radev
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 10, 2007 7:48 pm

Sta znaci Dijagnoza SMCH

Post od radev »

Imao sam saobracajnu nezgodu pri kojoj sam cimnuo vrat jako napred...Vrat me boli i taj bol se siri na ovaj prvi prsljen do tog vratnog dela kicme...
Zanima me sta znaci ova dijagnoza...Ne nosim kragnu,nista,a brinem se jer nocu ne mogu da spavam od bola.
Hvala unapred i molim za neki savet.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: Sta znaci Dijagnoza SMCH

Post od Veljko Jovanovic »

Problem je sto postoje skracenice koje nisu nigde ozvanicene, a koriste se pa se desi da neki lekar napise skracenicu za koju pretpostavlja da je opste poznata, a nalaz stigne u ruke lekara koji nije "iz uzeg kruga" koji tu skracenicu koristi.
Ako ste bili na pregledu kod hirurga (a ne kod ortopeda), onda ova skracenica moze da znaci sine morbo chirurgico (bez hirurske bolesti). Medjutim, posto nisam sasvim siguran, najbolje bi bilo da proverite jos sa nekim. Ako niste bili kod ortopeda, a tegobe i dalje imate, ne bi bilo lose da se javite ortopedu.
Odgovori