spustena stopala

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
cocco bill
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 15, 2009 9:23 pm

spustena stopala

Post od cocco bill »

koliko vidim danas je sve vise djece i tinejdzera kojima su stopala spustena.

i ja imam spustena stopala, pa me zanima kako se izboriti sa tim.
imao sam nekih problema, ja mislim zbog toga.
iskrivio sam kicmu (ali blago). ali kako sam poceo trenirati karate vidim poboljsanja.
imao sam bolove u koljenima i donjem dijelu ledja. sad sam kupio neke uloske i malo je bolje.

zanima me da li od spustenih stopala moze covjek da se "razboli"?
posto vecina problema dolazi bas od spustenih stopala.

koliko covjek treba da vodi racuna o stopalima. posto koliko sam primjetio, ona su veoma vazna.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: spustena stopala

Post od tamaraft »

Narushena anatomija stopala utiche na sve ostale delove tela, prvo kolena, kukove zatim i na kichmu. Od povreda ligamenata, artritichnih promena na zglobovima, krivljenje kichme, 'sabijanje' lumbalnih prshljenova...

Uz uloshke i vezbe za jachanje mishica koji ce pomoci stopalu da odrzi polozaj koji treba da odrzi, najblizi anatomskom obliku.

I dobro je shto trenirate, jachi mishici ce lakshe nositi teret, tezinu, posebno shto cete ovim sportom jachati i mishice koji obezbedjuju kichmeni stub.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
cocco bill
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 15, 2009 9:23 pm

Post od cocco bill »

zanima me da li od spustenih stopala moze kicmeni stub da nastrada.
a zatim i vrat.

i od toga zajedno da se jave neki problemi sa glavom.
mogu li ikakvi problemi sa glavom nastati bas od stopala tj. kicme i vrata??
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Mislila sam da sam jasno napisala...

Da mogu nastati problemi sa kichmenim stubom, a vratni deo kichme moze u sushtini biti ugrozen ovime, mada cheshce strada zbog drugih uzroka - slabosti mishica, polozaja, profesionalnih bolesti, povreda...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori