Zivot je sranje..... nikad to nisam pomislio jer sam se osecao najbolje na svetu sve dok nije krenuo ovaj problem...
Kada sam imao 13-14 godina preterivao sam sa sklekovima, propadanjima (razboj nije izgleda bio razmeran) i zgibove i tako u 16 godini pocinjem da osecam da nesto ne valja, krenuo sam u teretanu polako bez cimanja i shvatio da mi nesto sa ledjima nije u redu... krecem kod lekara, specijalista, hirurga, ortopeda, masera, fizioterapeuta svih jos mogucih ljudi , fizikalna itd, i mislim u sebi da li je moguce da nemamo doktore koji znaju koji je moj problem i tako u krug.. onda se razocaravam sa njihovim odgovorima kako je sve ok , samo da vezbam polako , da idem na plivanje i da ce sve biti ok, prestajem da treniram godinu dana (inace to je nesto sto me drzi u zivotu i sto najvise volim i sto mi je zivotni san da uspem u tome jer ceo zivot to sanjam) sa 18 godina radim magnetnu rezonancu, idem na snimanje ... doktori ne shvataju sta ja radim tamo ZASTO ja dolazim kod njih, kad oni nista ne vide i kazu da je sve u redu, neki mi cak kazu da ja u podsvesti mislim da imam problem, ogranicen sam sve vise na treningu, u teretanu ne idem, prestajem sa treninzima u klubu i dalje se sve isto desava - Sve je ok mali, samo cepaj, samo polako, plivanje, fizikalna da se bolje osecas itd... I onda dolazi 2010 godina pukao sam skroz jer sam izgubio dragocene nedelje, dane, godine treninga kvalitetnog i dalje idem i kazu da je sve ok, a meni sve gore (ne-srazmernost lopatica, bol neprijatan u predelu te DESNE lopatice, osecam kao da imam rupu u ledjima na lopatici, krcka po 2000x dnevno, izbacujem lopaticu kad stavim ruku na vratilo i do 10cm iz tela, sa levom to nije moguce jer osecam jacinu u njoj, da je zdrava i da stoji na mestu na kom treba..... i onda Leto 2010 dolazi jedan dan za koji cu uvek biti zahvalan jer SAZNAJEM sta je sve ovo sto me muci sto niko nije znao da mi kaze, odlazim na Institut za Ortopedsku Hirurgiju kod jednog od vodecih doktora i covek mi posle 30 sekundi mog govora i vidjenja mojih ledja kaze --- SPRENGELOV DEFORMITET (VINGIN SKAPULA) !!! Ja u tom trenutku ne znam na kom mi jeziku govori ali posle 20 minuta njegovog objasnjavanja sve dolazi na videlo i shvatam sve.... samo sam ga pitao koje su opcije, rekao je Operacija ...... naravno, rekao mi je i moguce posledice i tada sam rekao - NE operaciji jer planiram stvarno da ostvarim svoj san a tako ne bih mogao.... rekao mi je da radim vezbe kao manijak ali mi ih nije pokazao tj rekao koje vezbe, da pokusam tako, i Novembra 2010 krecem kao manijak da radim neke vezbe koje sam dobio od prijatelja jednog fizioterapeuta sa tegicima od 1kg i 2kg i radim do danas evo 45 dana do sad samo sa tom desnom rukom i ne mogu reci da je nesto napredovalo ali mogu reci da se bar nesto desava, e sad sta se desava ja stvarno ne znam, ovih dana idem jos da vidim neke vezbe kod nekih lekara ali ovde oni nisu bas nesto upoznati sa ovim problemom pa sam se borio na netu da nadjem nesto vise o tome ali ne vredi, svuda se spominje operacija operacija i operacija..... Dajem sve od sebe 202% radim svaki dan, necu nikad odustati od ovoga jer ako ovo prodje BOZE POMOZI vidim sebe na velikim delima a to bi mi najvise znacilo..... Ako nekog ne mrzi da cita ovo i ako zna slucajno nesto o ovom deformitetu ili zna nekog ko je imao, ima ili zna nesto o tome MOLIM VAS ZA NEKU POMOC, SAVET BILO STA, SVE MI JE OD POMOCI I OD KORISTI.... Hvala vam puno
Sprengelov Deformitet !!!
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Sprengelov Deformitet !!!
Ako ste krstarili netom onda ste naleteli svakako na ovo:
http://www.wheelessonline.com/ortho/sprengels_deformity
Terapija je kineziterapijska pre svega, ako se deformitet otkrije na vreme, a poshto je kod vas primeceno prilicno kasno onda su i shanse za oporavak samo vezbanjem naravno umanjene! Ovo je urodjeni deformitet skapule i trebalo je baviti se ispravljanjem i mnogo pre 15te godine zivota!
Nadam se da ste u kontaktu sa terapeutima i da vezbe koje radite nisu nepravilne, u tom sluchaju obratite se terapeutima u Sokobanjskoj, i ako opet nema pomaka za koji mesec, operativni zahvat jeste jedino resenje!
http://www.wheelessonline.com/ortho/sprengels_deformity
Terapija je kineziterapijska pre svega, ako se deformitet otkrije na vreme, a poshto je kod vas primeceno prilicno kasno onda su i shanse za oporavak samo vezbanjem naravno umanjene! Ovo je urodjeni deformitet skapule i trebalo je baviti se ispravljanjem i mnogo pre 15te godine zivota!
Nadam se da ste u kontaktu sa terapeutima i da vezbe koje radite nisu nepravilne, u tom sluchaju obratite se terapeutima u Sokobanjskoj, i ako opet nema pomaka za koji mesec, operativni zahvat jeste jedino resenje!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Re: Sprengelov Deformitet !!!
Hvala puno na odgovoru ....
ali stvarno sto se tice operacije to nece biti u mom slucaju jer kao sto sam rekao u pitanju je stvar koja je na prvom mestu i u kojoj se trudim da uradim nesto, inace posto nisam rekao treniram MMA za one koji ne znaju (mesavina borilackih sportova) znaci borba u parteru, rvanje, kik boks, boks itd.... i da kazem da iskreno mislim da mi je malo poboljsana lopatica od ovih silnih 45 dana vezbanja, nekako je jaca nisam to hteo prosli put da kazem ali je tako , bolje nego pre nego sto sam poceo da radim dosta... i da te pitam ako mozes da mi kazes da li postoje neke kontraindikacije posto se bavim svim tim i pored tog deformiteta, mislim nisam do sada imao neke vece probleme osim sto ne mogu u teretanu da idem, pa da li je opasno trenirati pored toga
ali stvarno sto se tice operacije to nece biti u mom slucaju jer kao sto sam rekao u pitanju je stvar koja je na prvom mestu i u kojoj se trudim da uradim nesto, inace posto nisam rekao treniram MMA za one koji ne znaju (mesavina borilackih sportova) znaci borba u parteru, rvanje, kik boks, boks itd.... i da kazem da iskreno mislim da mi je malo poboljsana lopatica od ovih silnih 45 dana vezbanja, nekako je jaca nisam to hteo prosli put da kazem ali je tako , bolje nego pre nego sto sam poceo da radim dosta... i da te pitam ako mozes da mi kazes da li postoje neke kontraindikacije posto se bavim svim tim i pored tog deformiteta, mislim nisam do sada imao neke vece probleme osim sto ne mogu u teretanu da idem, pa da li je opasno trenirati pored toga