Spondilolisteza, kako se izleciti?
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Spondilolisteza, kako se izleciti?
Imam problem kod kicme. Pomeren prsljen u lumbalnom delu kicme. Dijagnoza je spondilolisteza L5-S1. Kako da resim ovaj problem? Nerv koji ide niz desnu nogu mi je prikljesten i javljaju mi se bolovi u predelu kuka sa leve strane i trne mi leva noga ispod lista. Imam samo 29 godina, a nemam resenje za ovaj problem.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Feb 06, 2005 1:50 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
pokusaj da pronadjes fizioterapueta koji je zavrsio doskolovavanje u MC KENZIE tehnici , dovoljno je da ima A kurs. takav bi terapeut trebalo da je ustanju da te pregleda , da postavi fizioterapuetsku dijagnozu i da sprovede tretman do izlecenja u relativno vrlo kratkom roku.
vrhunska, najnovija znanja i oprema, primenjena u medicini. pitajte sve sto vas zanima iz oblasti fizikalne terapije, inkontinecije, osteopatije, odnosno sve ono sto vam vas lekar nije znao ili nije hteo da odgovori.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Sep 25, 2008 10:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Spondilolisteza
Ja također imam spondilolistezu L5S1 od 5 mm. Ne osjećam neke pretjerane bolove, tek lagano pri savijanju kičme, niti imam bolove i trnjenje u nogama. Zanima me da li može doći do daljnjeg klizanja tih pršljenova ako nastavim igrati, konkretno, odbojku? Koliko je opasno to pomjeranje od 5 mm, da li je to nešto već opasnije ili se može svesti pod manju degeneraciju? Kako se ponašati prema ovom problemu, nastaviti sa sportskim aktivnostima ili ih se skroz odreći? Tko mi može pomoći kod ovog problema - fizioterapeut ili neurolog/neurokirurg? Hvala unaprijed na odgovorima!