Spondilolisteza, kako se izleciti?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
toma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2005 8:47 pm

Spondilolisteza, kako se izleciti?

Post od toma »

Imam problem kod kicme. Pomeren prsljen u lumbalnom delu kicme. Dijagnoza je spondilolisteza L5-S1. Kako da resim ovaj problem? Nerv koji ide niz desnu nogu mi je prikljesten i javljaju mi se bolovi u predelu kuka sa leve strane i trne mi leva noga ispod lista. Imam samo 29 godina, a nemam resenje za ovaj problem.
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Boki »

Jesu li bolovi od samog kuka ili su ipak kod kicme?

Ako su kod kicme da li te boli kad savijas okreces (kicmu)?

Da li te boli na najmanji pokret kicme?

Da li te vise boli kad pomeris nogu ili kad pokrenes kicmu?

Ogovori na sva pitanja pa cu ti se javiti...

Pozdrav
fizio/osteo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 06, 2005 1:50 pm
Kontakt:

Post od fizio/osteo »

pokusaj da pronadjes fizioterapueta koji je zavrsio doskolovavanje u MC KENZIE tehnici , dovoljno je da ima A kurs. takav bi terapeut trebalo da je ustanju da te pregleda , da postavi fizioterapuetsku dijagnozu i da sprovede tretman do izlecenja u relativno vrlo kratkom roku.
vrhunska, najnovija znanja i oprema, primenjena u medicini. pitajte sve sto vas zanima iz oblasti fizikalne terapije, inkontinecije, osteopatije, odnosno sve ono sto vam vas lekar nije znao ili nije hteo da odgovori.
dray
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 25, 2008 10:22 pm

Spondilolisteza

Post od dray »

Ja također imam spondilolistezu L5S1 od 5 mm. Ne osjećam neke pretjerane bolove, tek lagano pri savijanju kičme, niti imam bolove i trnjenje u nogama. Zanima me da li može doći do daljnjeg klizanja tih pršljenova ako nastavim igrati, konkretno, odbojku? Koliko je opasno to pomjeranje od 5 mm, da li je to nešto već opasnije ili se može svesti pod manju degeneraciju? Kako se ponašati prema ovom problemu, nastaviti sa sportskim aktivnostima ili ih se skroz odreći? Tko mi može pomoći kod ovog problema - fizioterapeut ili neurolog/neurokirurg? Hvala unaprijed na odgovorima!
Odgovori