Smrznuto rame
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Smrznuto rame
Da li hladnoca moze biti uzrok tzv. smrznutog ramena?
Da, "smrznuto rame" (adhezive capsulitis).
"Sva ta imena opisuju jedno stanje u kojem su kretnje ramena bitno ograničene, a bol prisutna u tolikoj mjeri da otežava ili onemogućava svakodnevne aktivnosti i spavanje. Danas znamo da se u procesu nastanka smrznutog ramena događa jedan proces na samoj kapsuli zgloba (vreći koja okružuje zglob i daje mu čvrstinu i elastičnost, te omogućava kolanje zglobne tekućine)."
Mozete procitati ovde:
http://blog.ritelefax.hr/post/2002/04/0 ... itis).aspx
Meni je dr opste prakse rekao da je najverovatnije moja dijagnoza smrznuto rame.
"Sva ta imena opisuju jedno stanje u kojem su kretnje ramena bitno ograničene, a bol prisutna u tolikoj mjeri da otežava ili onemogućava svakodnevne aktivnosti i spavanje. Danas znamo da se u procesu nastanka smrznutog ramena događa jedan proces na samoj kapsuli zgloba (vreći koja okružuje zglob i daje mu čvrstinu i elastičnost, te omogućava kolanje zglobne tekućine)."
Mozete procitati ovde:
http://blog.ritelefax.hr/post/2002/04/0 ... itis).aspx
Meni je dr opste prakse rekao da je najverovatnije moja dijagnoza smrznuto rame.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pa teshko da je hladnoca uzor capsulitisa, u pitanju je zapaljenski proces, i iako je uzrok nepoznat, navodno, pre bih rekla da je u pitanju povreda, vishe mikropovreda samog zgloba ili degenerativni proces same kapsule zgloba, a hladnoca moze samo da doprinese pogorshanju stanja.
Ne bih hladnocu navela kao prvi razlog nastanka.
Nadam se da ste na fizikalnoj i kineziterapiji pored lekova.
Ne bih hladnocu navela kao prvi razlog nastanka.
Nadam se da ste na fizikalnoj i kineziterapiji pored lekova.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.