SLOMLJENA REBRA!!!
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
SLOMLJENA REBRA!!!
Pozdrav. Pre 40 dana sam slomio dva rebra sa desne strane. Lekar je rekao da mirujem i dao Diklofenak protiv bolova. Međutim, i posle 40 dana, kod mene je stanje nepromenjeno. Istina, ne mirujem koliko bih trebao jer mi je supruga u drugom stanju pa neke stvari nema ko sem mene da uradi, ali da li je normalno da je sve isto nakon 40 dana? Već sam poprilično umoran od toga. Usput, imam i temperaturu koja varira, ali ne prelazi 37.3. Nisam siguran da li je to prehlada ili posledica loma. Lekar je, nakon kontrolnog snimka, rekao da pluća nisu povređena i da je temperatura od prehlade. Da li je neko imao slično iskustvo? Hvala i pozdrav.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: SLOMLJENA REBRA!!!
Jedini nachin da se se prelom rebara zalechi jeste strogo MIROVANJE!
Ako ste odabrali da ne mriujete rachunajte da ce srastanje duze trajati. Svako pokretanje ruku, grudnog kosha pa chak i dublje disanje od onog uobichajenog narushava srastanje rebara.
Temp moze a li i ne mora biti povezana sa ovim, moguce da ste prehladjeni ili jednostavno da vas organzam nij enavikao na smanjen tempo zivota pa tako reaguje, a i temp do 38 se smatra koliko toliko normalnom!
Najbitnije je da mirujete, ali kada je sluchaj takav, onda morate da se spremite da trpite bolove malo duze nego shto bi bio sluchaj da mozete da mirujete kako treba!
Ako ste odabrali da ne mriujete rachunajte da ce srastanje duze trajati. Svako pokretanje ruku, grudnog kosha pa chak i dublje disanje od onog uobichajenog narushava srastanje rebara.
Temp moze a li i ne mora biti povezana sa ovim, moguce da ste prehladjeni ili jednostavno da vas organzam nij enavikao na smanjen tempo zivota pa tako reaguje, a i temp do 38 se smatra koliko toliko normalnom!
Najbitnije je da mirujete, ali kada je sluchaj takav, onda morate da se spremite da trpite bolove malo duze nego shto bi bio sluchaj da mozete da mirujete kako treba!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Re: SLOMLJENA REBRA!!!
Hvala na savetu. Vec sam poceo da mislim da je nesto krenulo naopako.