skolioza

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
amelii
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 25, 2005 10:13 am

skolioza

Post od amelii »

Pre 8 godina su lekari ustanovili da imam skoliozu,krivinu da desnu stranu toliku da se razmisljalo o operaciji. Ipak,nosila sam mider 3 godine,radila vezbe, i kicma mi se za nekih 10 stepeni ispravila. Odavno vec ne idem na kontrole,kicma mi je i dalje kriva ali se dalje ne krivi. Bole me misici sa strane. Da li ce me boleti celog zivota i moze li se nesto pogorsati? Da li ce uticati na trudnocu?
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Skolioza se najcesce ne pogorsava dodatno posle zavrsetka kostanog rasta, tj. posle kraja puberteta.
Ukoliko operacija nije uradjena ranije, najverovatnije je da nije deformitet bio izrazen u prevelikoj meri, pa samim tim verovatno nece praviti ni probleme tokom trudnoce.
Sto se tice bola, on je najverovatnije posledica neravnomernog naprezanja misica duz kicmenog stuba i mislim da se najbolje moze umanjiti ili eliminisati svakodnevnim vezbama koje bi te misice ojacale
Odgovori