Imam 50 god.Unazad 10 godina imam problem sa diskus hernijom ,isla sam kod fizijatra,pila lekove,isla na fizikalne terapije u DZ pa privatno,probala sam i sa alternativnim metodama medicine,isla na akupunkturu,stanje se smiri pa onda "jovo nanovo".Nikad me niko nije uputio da radim vezbe vec samo da idem na fizikalnu medicinu.I tako iz godine u godinu.Vremenom je bol poceo da se spusta u noge.I to sam rekla fizijatru.Dobila sam lekove i komentar"nije Lazarevic".Sve u svemu nisam odustajala jer su bolovi uvek postojjali slabiji ili jaci ali bili su tu.Mucenje.Uradim magnetnu i EMG i kazu dijagnoza L4L5 S1.ok.Sta dalje?Pa idite kod fizijatra.Dobijem informaciju da dodjem kako znam do DR Markovica u Zemunskoj bolnici,sto i uradim preko Alfa Medice jer i tamo radi i covek,HVALA MU ,kaze da nisam slucaj za njega jer ja u istom delu imam i Skoliozu i Diskus i dsa se to radi samo na Banjici ako dodje do operacije.Jedini koji mi je konkretno rekao sta i je i kome das se obratim.Uzmem uput od lekara opste prakse za Banjicu i zakazem pregled.Doktor koji me je primio odmah je konstatovao da sam pocela da se krivim i uputio me da legnem u bolnicu na Banjici.Zakazem odmah i kad je doslo vreme provedem 7 dana tamo.Konzilijum pitau gde te boli,sta te boli,od kada te bili...predlog za operaciju i listu ceanja za 6 srafova.Izadjes i niko ti vise nista ne kaze.Otpustena sam iz blnice i sad cekam da me pozovu na operaciju.Kazu ceka se oko 7-8 meseci.Medjutim,ja ne znam nista o toj operaciji...kako cu ziveti posle ugradnje tih srafova?Da li ce mi to spreciti dalje krivljenje kicme?Da li ce mi otkloniti bolove u nogama?Ja ne mogu da stojim ni minut od bolova.Zaboravih reci da radim vezbe unazad 3 godine veoma aktivno i ujutru i uvece i jednom nedeljno posecujem fizijatra,a po potrebi idem i na terapije.
Zene koje su operisane imaju razlicita iskustva nakon operacije medjutim ne mogu da dodjem ni do jedne osobe koja je operisana pre na primer 6 meseci ili godinu dana,kako se oseca ,kako funkcionise?
Ako iko ima bilo kakve informacije molim vas za pomoc,savet,komentar na operaciju,lekare,oporavak...sve mi znaci
Unapred hvala svima
Skolioza i diskus hernja L4L5S1
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 25, 2018 5:36 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Re: Skolioza i diskus hernja L4L5S1
Препоручио бих ти Истеки: http://*/index.html?stranica=s ... vlje/kicma
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 12, 2018 9:01 pm
Da li ste probali istezanja na vratilu u obrnutom položaju? Meni je pomoglo, izlečio sam leđa i izbegao operaciju.vrakovic68 napisao:Imam 50 god.Unazad 10 godina imam problem sa diskus hernijom ,isla sam kod fizijatra,pila lekove,isla na fizikalne terapije u DZ pa privatno,probala sam i sa alternativnim metodama medicine,isla na akupunkturu,stanje se smiri pa onda "jovo nanovo".Nikad me niko nije uputio da radim vezbe vec samo da idem na fizikalnu medicinu.I tako iz godine u godinu.Vremenom je bol poceo da se spusta u noge.I to sam rekla fizijatru.Dobila sam lekove i komentar"nije Lazarevic".Sve u svemu nisam odustajala jer su bolovi uvek postojjali slabiji ili jaci ali bili su tu.Mucenje.Uradim magnetnu i EMG i kazu dijagnoza L4L5 S1.ok.Sta dalje?Pa idite kod fizijatra.Dobijem informaciju da dodjem kako znam do DR Markovica u Zemunskoj bolnici,sto i uradim preko Alfa Medice jer i tamo radi i covek,HVALA MU ,kaze da nisam slucaj za njega jer ja u istom delu imam i Skoliozu i Diskus i dsa se to radi samo na Banjici ako dodje do operacije.Jedini koji mi je konkretno rekao sta i je i kome das se obratim.Uzmem uput od lekara opste prakse za Banjicu i zakazem pregled.Doktor koji me je primio odmah je konstatovao da sam pocela da se krivim i uputio me da legnem u bolnicu na Banjici.Zakazem odmah i kad je doslo vreme provedem 7 dana tamo.Konzilijum pitau gde te boli,sta te boli,od kada te bili...predlog za operaciju i listu ceanja za 6 srafova.Izadjes i niko ti vise nista ne kaze.Otpustena sam iz blnice i sad cekam da me pozovu na operaciju.Kazu ceka se oko 7-8 meseci.Medjutim,ja ne znam nista o toj operaciji...kako cu ziveti posle ugradnje tih srafova?Da li ce mi to spreciti dalje krivljenje kicme?Da li ce mi otkloniti bolove u nogama?Ja ne mogu da stojim ni minut od bolova.Zaboravih reci da radim vezbe unazad 3 godine veoma aktivno i ujutru i uvece i jednom nedeljno posecujem fizijatra,a po potrebi idem i na terapije.
Zene koje su operisane imaju razlicita iskustva nakon operacije medjutim ne mogu da dodjem ni do jedne osobe koja je operisana pre na primer 6 meseci ili godinu dana,kako se oseca ,kako funkcionise?
Ako iko ima bilo kakve informacije molim vas za pomoc,savet,komentar na operaciju,lekare,oporavak...sve mi znaci
Unapred hvala svima
https://www.youtube.com/watch?v=ywZJg_cHSFk
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 12, 2018 9:01 pm
Da li ste probali istezanja na vratilu u obrnutom položaju? Meni je pomoglo, izlečio sam leđa i izbegao operaciju.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Okt 09, 2013 9:06 pm
Pozdrav svima,tvoj problem diskus hernije i kao posledica krivljenja kicme koja je nastala zato sto hernija pritiska lumbalne nerve, a one grce misice u lumbalnom delu sa jedne strane i krive te i savijaju sa jedne strane u skoliozu. Operacijom diskus hernije necete nista dobiti, osim sto cete sve ostetiti u lumbalnom delu kicme i moze doci do trajnog invaliditeta, sto se stalno desava na klinickom centu, vma, ortopediji Banjica i td...U prethodnom postu je decko objasnio lepo, da okretanje vertikalno na dole dolazi do oslobadjanja pritiska na nerv, ali isto tako moze doci do izliva krvi na mozak. Postoje mnogo bezbednije i bolje metode da bi se vas problem resio. Dovoljna je trakcija( krevet za istezanje kicme) i da je neko od fizioterapeuta istegao lumbalnu kicmu i misice, vas problem bi bio jako brzo resen bez operativnog zahvata. Ako razmislite logicki, sve sto je pritisnuto i nabijeno, istezanjem i odvajanjem se oslobadja. Istezite kicmu svaki dan kicmu u sve pravce, sto moze jace i videcete da ce vremenom bol u lumbalnom delu i nogama da popusta. Ukoliko zelite da se neko strucan bavi vasim problemom diskus hernije, mozete doci kod nas da vas istegnemo i vec cete osetiti olaksanje i bolovi ce se smanjiti, do pete terapije bola vise ne sme da bude.
SKOLIOZA CENTAR KONJARNIK
SKOLIOZA CENTAR KONJARNIK