Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Slucajno sam naisla na ove stranice, KOMPLIMENT . Ja imam 27 godina, i vjerovatno od rodjenja imam skoliozu. Prije pet godina sam imala operaciju prsnog dijela kicme (Harringtonova metoda), a u januaru ove godine sam izvadila metal. Odmah poslije operacije sam dobila bolove u vratnom dijelu kicme. Isla sam na sve moguce terapije, ali bolovi ne prestaju. Prije nekoliko dana sam uradila MRI snimanje. Dijagnoza je degenerativna promjena vratnog i prsnog dijela kicme. Zanima me sta to znaci, koliko je dramaticno i koje su terapije preporucljive. Jos nisam bila kod mog ortopeda pa bih htjela da usporedim misjenja. Inace zivim u Svicarskoj, imam dobru njegu, ali znam da su nasi fizioterapeuti i ortopedi jako kompetentni pa bi mi bilo jako drago ako bi mi netko mogao dati savjet.