savjet u vezi noge

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
betty_20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 06, 2010 10:35 pm

savjet u vezi noge

Post od betty_20 »

Imam 21 godinu i problem koji me vec lagano dovodi do ludila. Krenulo je pocetkom godine kad sam osjetila bol u listu noge. Nije bilo nateceno, modro, toplo niti drugacije od druge noge. Problem kod toga svega je sto me vecinom stvarno ne boli lokalizirano i sto mi je poprilicno tesko opisati bol (mozete zamisliti izraze lica doktora dok joj objasnjavam). Bol mi je pocela kao prilicno jaka neugoda u nozi u smislu da ukoliko je drzim duze od minutu-dvije skvrcenu, moram je pomaknut. Tad dodje do tenutnog olaksanja, ali samo na iducu minutu do dvije kad je moram pomaknuti i iz ispravljenog polozaja. Nakon toga je krenilo trganje u nozi, ponekad osjecaj titranja misica, uglavnom bol je dosta ostra i ne traje duze od 10ak minuta. Vise je kao neko probadanje.
Otada je bol vise manje ista. Nekoliko dana boli, nekoliko manje, nekoliko nista...i tako u beskonacnom krugu. Bol nije neizdrziva, dapace, al dosta smeta. Vjerojatno je dio toga i psihicki posto me toliko izludjuje neznanje uzroka da precesto mislim na tu bol. Sve vise nekako osjecam kao da je bol sada i oko samog koljena, neka tupa bol. Nekad je osjecam i prema bedru, straznjici, ledima, cesce prema potkoljenici. Tesko mi je objasnjavati kad ni sama na sebi, ne mogu uvijek tocno odrediti lokaciju boli. Zadnjih tjedana bol mi udara u stopalo i to poprilicno jako,a isto tako imam i osjecaj kao da me sa prednje strane boli lisna kost. ne stalno, ali zaboli tijekom dana vise puta i bol ne traje duze od minute. sa straznje strane trenutno osjecam blagu bol na dodir u jednoj tocki lista. napominjem da vidiljivih promjena na nozi nemam niti sam ih ikada imala. Dakle, nije to toliko strasno fizicki da ne bih mogla zivjeti od toga, obavljam svoje dnevne zadatke normalno, al me dovodi do ludila sto neznam uztoke i sto se u mene sve vise uvlaci neopisiv strah da nije u pitanjunesto ozbiljno (tumor kosti). Bila sam kod dr koja mi je dala vjezbe i poslala me vaditi krv. Krv uredna (izuzev anemije - suha studentska prehrana, obilne mensturacije). Ona tvrdi da to nije nista i kaze da ne panicarim jer bi me u slucaju ozbiljnih bolesti bolilo nocu, i to prilicno jako,i da bi se bolovi jako jako pogorsali i da bi mi noga oticala u tih gotovo 6 mj otkada jer pocelo. Kako je krenulo, lagano se pocinjem povlaciti u hipohondriju. Ima li itko ikakvu ideju sto bi moglo biti uzrok ovome? svaki savjet je dobrodosao :)
Hvala Vam unaprijed...
Odgovori