savijeni prsti na nozi

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
bolesnik58
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 02, 2010 11:48 pm

savijeni prsti na nozi

Post od bolesnik58 »

2004 godine sam imao blazi oblik mozdanog udara (oduzetost lijeve strane i govora, koja se nakon 3-4h upotpunosti vratila), u pocetku nije imao posljedica, medjutim sa vremenom mi se poceo savijati palac lijeve noge prema gore. To je ispocetka uzrokovalo samo laganu neravnotezu i nije smetalo.

U zadnjih godinu dana to savijanje palca je postajalo sve vece. Popustalo je poslije uzimanja apaurina 5mg, nekada je palac znao skroz da se vrati, medjutim zadnjih 3-4 mjeseca palac je skoro konstantno savijen pod uglom od oko 60 stepeni i jako malo popusta i kod uzimanja 2x5mg apaurina.

Ponekad su i ostali prsti savijeni ali prema unutra, sto se rijedje desava.

To je za posljedicu imalo da kad obucem cipele onda se palac popreci preko drugih prstiju i pravi velike probleme u hodu. Na internetu sam nasao “palac separator” koji mi uspjesno odvoji palac od ostalih prstiju, ali sada palc noktom udara u vrh cipele sto je dovelo do toga da od tako izazvanog bola (nadrazne nokat u odnsou na podnoktno meso) skoro nemogu hodati, a nokat boli i na dodir prekrivaca. Po kuci nosim sandale bez prstiju.

Isao sam kod svog neurologa i otopeda ali mi nisu mogli nista pomoci.

I u mirovanju se takodje primjete tikovi (trzanje palca i ostalih noznih prstiju
Napominjem da imam jos i tri baypassa i ugradjen stent.

Kome da se obratim za pomoc?
dr67
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 20, 2009 4:56 pm

Re: savijeni prsti na nozi

Post od dr67 »

Separator treba da vam bude prema vašem deformitetu dakle ne kupovni univerzalni. Takođe obuća koju kupujete treba da bude mekša i u predelu kapne da bude izdignuta (bruks kalup)
Evo vam adresa firme koja vam može pomoći www.orthopedic-footwear.com [email protected] 011/2629-515
Odgovori