Po raspravama vidim da ima dosta strucnih clanova i ljudi koji zele pomoci, tako da se nadam da ce neko od vas izdvojiti par minuta svog vremena, procitati moj post i posavjetovati me, jer mi je savjet potreban.
Hvala unaprijed.
Evo o cemu se radi...
Prije nedjelju dana dozivio sam totalnu rapturu desne Ahilove tetive.
Vezano za uzrok povrede, samo cu reci da sam aktivni sportista i raptura se desila prilikom trcanja. Inace sam nastanjen u Crnoj Gori... ( sto je bitna informacija za pitanje koje cu postaviti malo kasnije).
Bio sam kod par doktora koji su ustanovili povredu u razgovarali smo o mogucnostima lijecenja i oporvka. Najteze mi je, trenutno, izgraditi povjerenje u ovdasnje doktore, jer, kao i svugdje pretpostavljam, kolaju price tipa: "E ovaj doktor je nagrdio ovoga...", te:"Ovaj je nagrdio onoga, ne bih mu ja dao me operise nikad..." i slicne price... tako da nastojim da prikupim sto vise informacija, sa sto vise strana, i tako izgradim konacan sud jer povreda, kao sto znate, nije ni malo naivna...
Dakle...poslije konsultacija i razmisljanja izmedju operacijskog i neoperacijskog lijecenja dosli smo do dogovora, na insistiranje ovdasnjeg doktora, da - Gipsiraju nogu na period od mjesec dana + svakodnevna terapija "nekim magnetinim uredjajem" ne znam mu pravi naziv...

Moj prvi "setic" pitanja bi glasio:
Sta mislite o ovome, da li sam postupio ispravno jer sam dozvolio ovakav nacin tretmana?
Da li moze da se pogorsa stanje i eventualno dodatno iskomplikuje proces oporavka?
Da li ovaj, da ga nazovem "experimentalni period" od mjesec dana, moze ugroziti i dodatno iskomplikovati, eventualni operativni postupak?
A drugi dio pitanja odnosi se na operativni dio...
Treba mi preporuka od vas, koji znate, gdje je najbolje raditi operaciju? Koje klinike, koji doktori i ako moze kontakt info za iste?
Veliko HVALA.
Pozdrav.